However far away, I will always love you.. However long I stay, I will always love you.. Whatever words I say, I will always love you..
The Cure - Lovesong

Ανακοίνωσις

announcement2

Πρώτον, απολογούμαι για τη διακοπή του αφιερώματος στους Tool και την όλη μου κωλυσιεργία που παρατηρείται/ε αυτές τις μέρες.

Δεύτερον, σας ενημερώνω ότι το αφιέρωμα θα συνεχιστεί και τον Αύγουστο. Μην τολμήσει κανένας να παραπονεθεί, διότι είδα και τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα. Μηδενική!

Τρίτον, η ζωντανή εμφάνιση των Tool που είχε προγραμματισθεί για αύριο, μέρα των γενεθλίων μου, ακυρώνεται διότι ο Maynard προτίμησε να είναι στη συνάντηση που θα πραγματοποιήσουμε στη Θεσσαλονίκη με κάτι φίλους για να με ευχηθεί από κοντά. Ο Adam θα συνοδεύσει τη συνάντηση με ήχους άρπας. Ο Danny θα μας φτιάξει μερικά από τα cocktails του και ο Justin θα μας κάνει αέρα, headbangίζοντας δίπλα μας.

Τέταρτον και τελευταίο, ευχαριστώ όσους τύχει να ευχηθούν για τα γενέθλια μου. Να’στε καλά και να περνάτε ακόμα καλύτερα. Θα τα πούμε σε μερικές μέρες.

Tool: Salival [2000 – BoxSet]

Tool-salival-album

To box set Salival κυκλοφόρησε το 2000 σε δύο μορφές: CD και VHS κασέτα και CD και DVD. Συνοδεύεται από 56σέλιδο βιβλιαράκι με φωτογραφίες των Tool και σκηνές από τα video clips. Το χειρότερο σημείο όλων, είναι ότι δεν το έχω και το θέλω! Παρακαλώ όποιον τυχαίνει να έχει ή να ξέρει κάποιον που έχει ένα αντίτυπο, να με ενημερώσει πάραυτα! Και τώρα στο ζουμί.

Tool: Ænima [1996 – Album]

Ænima - Front 

Ο Paul D’Amour αποχώρησε, έχοντας προλάβει να αφήσει το στίγμα του στο μεγαλύτερο μέρος του Ænima. Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 1996, κερδίζοντας θετικές κριτικές και το βραβείο Grammy για τη Best Metal Performance το 1998.

Επιστρέφει ο blue-whitegt (;)

bluewhitegt

Αυτή τη φορά η πηγή μου δεν είναι τόσο άμεση, ούτε τόσο έγκυρη. Γι’αυτό, με κάθε επιφύλαξη και με την ελπίδα να είναι αλήθεια, σας ανακοινώνω ότι, μάλλον, μέσα στον Αύγουστο θα έχουμε καλά νέα από τον αγαπημένο μας tracker, ο οποίος είχε σβήσει στις 10 Μαρτίου.

Επαναλαμβάνω, δεν το λέω με 100% σιγουριά, αλλά ένιωσα την υποχρέωση να το κάνω, αφού στα σχόλια του άρθρου για το τέλος του, είχα υποσχεθεί ότι θα ενημέρωνα για οτιδήποτε νεότερο.

Fingers crossed, now..

Tool: Undertow [1993 – Album]

Tool-Undertow

Με τίτλους κομματιών όπως Prison Sex, Bottom και στίχους όπως “I have found some kind of temporary sanity in this shit blood and cum on my hands” και “You’re a stupid, beligerant fucker” , ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος των Tool ήταν φυσικό να προκαλέσει  τα συντηρητικά πνεύματα του 1993. Ήταν το artwork αυτό που ήρθε να ολοκληρώσει την αιρετικότητα του Undertow και να το απομακρύνει από τα μεγάλα καταστήματα των Η.Π.Α.

15 Ιουλίου 1974

cyprus_1974

15 Ιουλίου 1974. Πιθανότατα θα ήταν μια μέρα όπως και η σημερινή. Μερικά σύννεφα το πρωί, τα οποία, όμως, δεν έδιωξαν ούτε στο ελάχιστο τη δολοφόνο ζέστη. Ίσως το μεσημέρι να μην ακούμπησε ο υδράργυρος τους 40 βαθμούς, αλλά σίγουρα θα τους είχε πλησιάσει. Κι όμως, εκείνη η μέρα δεν έμοιαζε καθόλου με τη σημερινή. Διότι σήμερα ζούμε όλοι μέσα στην (ψευτο)χλιδή.

Tool: Opiate [1992 – EP]

opiate

Με τίτλο εμπνευσμένο από τη φράση του Μαρξ περί “οπίου των μαζών”, αυτό το EP δε θα μπορούσε παρά να είναι ένα δυνατό, θυμωμένο, φωνακλάδικο και γεμάτο βρισιές δείγμα μουσικής.

Tool: 72826 [1991 - Demo Tape]

72826 Tape Αν κάποιος παριστάνει ότι είναι και πολύ fan των Tool και θέλετε να το επιβεβαιώσετε, δεν έχετε παρά να τον ρωτήσετε το εξής: “Στο Opiate, το πρώτο EP των Tool, είναι 2 τραγούδια που είναι ηχογραφημένα ζωντανά. Τα Cold & Ugly και Jerk-Off. Υπάρχουν οι studio εκτελέσεις αυτών των κομματιών; Και αν ναι, πού;” Αν δείτε να εκσφενδονίζονται μάζες καπνού από τα αυτιά και χείμαρροι αφρού ξεπηδήσουν από το στόμα του, τότε ο φίλος δεν είναι ορκισμένος οπαδός των Tool.

Uruguay 2 – 3 Deutschland

1271938_large

Πήραμε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010. Δεν είναι κι άσχημα, αν αναλογιστεί κανείς ότι αποκλειστήκαμε από τον τελικό από μια καλύτερη ομάδα.

Tool: The 10,000 Days Era [2006-]

2006-10000-days

O διάδοχος του Lateralus ήρθε μετά από πέντε χρόνια αναμονής και εν μέσω πληθώρας εικασιών για τη θεματολογία και, κυρίως, για τη μουσική, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που μιλούσαν για την επιρροή που άσκησαν στους Tool μπάντες όπως οι Fantômas και οι Meshuggah, με τους οποίους είχαν συμπεριοδεύσει μετά το 2001.

Η 9η Ιουλίου του 1821

Κυπριανός

9η Ιουλίου σήμερα. Τέτοια μέρα το 1821 δολοφονήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός, μέλος της Φιλικής Εταιρείας, μαζί με άλλους κληρικούς, από τους Τούρκους.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε έμπνευση για τον εθνικό ποιητή της Κύπρου, Βασίλη Μιχαηλίδη να γράψει ένα αριστουργηματικό ποίημα το 1911.

Ακολουθεί ολόκληρο. Απολαύστε.

1

Αντάν αρτζιέψαν οι κρυφοί ανέμοι τζι' εφυσούσαν

τζι' αρκίνησεν εις την Τουρτζιάν να κρυφοσυνεφκιάζη

τζιαι που τες τέσσερεις μερκές τα νέφη εκουβαλούσαν,

ώστι να κάμουν τον τζιαιρόν ν' αρτζιεύκη να στοιβάζη,

Tool: The Lateralus Era [2001-2005]

Tool-lateralus-album

Τον Ιανουάριο του 2001 οι Tool ανακοινώνουν το νέο τους δίσκο, που θα ονομαζόταν Systema Encéphale και θα περιείχε τραγούδια με τίτλους όπως Riverchrist, Numbereft, Encephatalis, Musick και Coeliacus. Τα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων, όπως το Napster, γέμισαν αμέσως με ψεύτικα αρχεία που είχαν τους αντίστοιχους τίτλους. Την εποχή εκείνη οι Tool ήταν κατηγορηματικά εναντίον των δικτύων ανταλλαγής αρχείων, διότι, όπως υποστήριζαν, είχαν αρνητικές συνέπειες στις πωλήσεις των δίσκων και κατ’ επέκτασιν στους καλλιτέχνες, αφού οι καριέρες τους εξαρτούνταν από τις πωλήσεις των δίσκων.

Deutschland 0 – 1 Spain

deutschspain
Τα συγχαρητήρια μου στην Ισπανία. Έπαιξαν πολύ καλύτερα από εμάς και, κρίνοντας από το αποψινό παιχνίδι και μόνο, η πρόκριση δικαιωματικά πήγε σ’αυτούς. Το μόνο που δε μπορώ να χωνέψω είναι.. ο Puyol ρε;;;;
Τώρα, αν θέλετε να κάτσω να σας αναλύσω τι πήγε στραβά και ποιές λεπτομέρειες ήταν που έκριναν το παιχνίδι, θα σας στεναχωρήσω.
Έχω μόνο να πω τα εξής απλά και σύντομα: δείξαμε υπερβολικό σεβασμό προς τους Ισπανούς, ο οποίος οδήγησε στο κλείσιμο μας στην άμυνα, το οποίο σήμαινε πολλούς χώρους στο υπόλοιπο γήπεδο για τους Ισπανούς, οι οποίοι τους επέτρεπαν να αναπτύσσονται μεθοδικά και όπως αυτοί ήθελαν.
Ο Jogi επέλεξε να αλλάξει το σύστημα με το οποίο έπαιζε σε όλους τους προηγούμενους αγώνες και το οποίο φαινόταν να μας βγαίνει τόσο καλά. Και η Ισπανία, όμως, έπαιξε πολύ σωστά και πίεσε πολύ μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για να σκοράρει. Άρα, για μένα, ευθύνονται και τα δύο αυτά γεγονότα για το αποτέλεσμα.
Τέλος, ο Schweinsteiger αφέθηκε μόνος του να παλέψει με όλη την αντίπαλη ομάδα και στην άμυνα και στο κέντρο και στην επίθεση. Ούτε Özil, ούτε Podolski, ούτε Trochowski είδαμε σήμερα. Κι εκεί που πίστευα πως δε θα φαινόταν αισθητά η απουσία του Müller, τώρα θα ακούμε από όλους ότι αυτό ήταν το καθοριστικό σημείο για την έκβαση του παιχνιδιού. Και το κακό είναι ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα έχουν δίκιο..
Δεν πειράζει λεβέντες μου, πάμε για την τρίτη θέση και θα τα πούμε πολύ σύντομα με όλους, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ξανά μπράβο στην Ισπανία. Και ξανά μπράβο στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Tool: The Ænima Era [1996-2000]

1996-aenima

Με την αποχώρηση του Paul D’Amour, o Justin Chancellor εντάχθηκε στους Tool κι έλαβε ενεργά μέρος στη συνέχιση της δημιουργίας του νέου δίσκου (σε ορισμένα τραγούδια του οποίου είχε βάλει το χεράκι του πριν φύγει κι ο D’Amour). Για τη γέννηση του δίσκου, ήρθε βοήθεια από τον David Bottrill, o oποίος είχε δουλέψει και με τους King Crimson (οι οποίοι αποτελούν έμπνευση για τους Tool), αλλά και από τον Cam de Leon, με τον οποίο ο Adam συνεργάστηκε για τη δημιουργία του καταπληκτικού και προτεινόμενου για Grammy artwork του Ænima.

Tool: The Undertow Era [1993-1995]

Tool-Undertow

Το 1993, κι ενώ το Alternative Rock ήταν στις δόξες του, οι Tool κυκλοφόρησαν το πρώτο full-length album τους, με τίτλο Undertow. Mε πιο πολυποίκιλη θεματολογία σε σχέση με το Opiate, περιείχε κομμάτια που δεν συμπεριλήφθησαν σε κείνο, διότι το συγκρότημα έψαχνε πιο βαρύ ήχο τότε.

Argentina 0 – 4 Deutschland

arg_ger_klose_tor_345

Άραγε πόσοι αντιλαμβάνονται το μέγεθος αυτού που έγινε σήμερα; Άραγε πόσοι θα βγάλουν επιτέλους το σκασμό μετά από τις δικαιολογίες σχετικά με τις τεσσάρες σε Αυστραλία και Αγγλία;

Μόνο ένα σχόλιο: είδαμε τι παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο: τα ηχηρά ονόματα ή το πνεύμα ομαδικότητας και πειθαρχίας;

Τα υπόλοιπα σχόλια δικά σας.

Γαυράκε μου, ήταν σκληρό, το ξέρω :)

Οff, νομίζω χρωστάς ακόμα μια απολογία στο Miro :)

Tool: The Opiate Era [1988-1992]

opiate

Περί τα τέλη της δεκαετίας του 1980, οι 4 που αργότερα θα έφτιαχναν τους Tool, μετακόμισαν στο Los Angeles.

O Maynard και ο Adam γνωρίστηκαν μέσω ενός κοινού φίλου, το 1989. Ο Adam άκουσε μια κασέτα με δουλειές από τα προηγούμενα σχήματα του Maynard κι ενθουσιάστηκε από τη φωνή του, έτσι τον έπεισε να φτιάξουν το δικό τους συγκρότημα. Άρχισαν να τζαμάρουν μαζί, ενώ ταυτόχρονα αναζητούσαν drummer και bassίστα. Ο Tom Morello των Rage Against The Machine, τούς σύστησε το Danny, ο οποίος ζούσε στην ίδια πολυκατοικία με το Maynard. Αυτός άρχισε να παίζει μαζί τους ‘από λύπηση’ διότι κανένας από τους μουσικούς που προσκαλούσαν δεν ερχόταν να παίξει. Ένας φίλος του Adam τους έφερε σε επαφή με τον Paul D’Amour, για να ολοκληρωθεί έτσι η αρχική σύνθεση των Tool.

Tool: The Basics


Ας ξεκινήσω με τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε ένας που θέλει να λέγεται Toolόφιλος ή σκοπεύει να γίνει τέτοιος.

Όνομα:
TOOL