However far away, I will always love you.. However long I stay, I will always love you.. Whatever words I say, I will always love you..
The Cure - Lovesong

Philosoraptor Wonders

philosoraptor-clone-sex1

Ένα είδος δεινοσαύρου που έμοιαζε με το δεινόνυχα (velociraptor), όμως είχε διακριθεί για τις σπουδαίες του φιλοσοφικές αναζητήσεις, ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο internet. Το όνομα που πήρε στηρίζεται στα χαρακτηριστικά του και είναι το Philosoraptor.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες του Φιλοσοράπτορα που τον απεικονίζουν να σκέφτεται τα βαθιά φιλοσοφικά ζητήματα που τον απασχόλησαν και πρέπει να απασχολούν όλους μας!

Twisted Comic - Why?

Μετά από κάμποσο καιρό έφτιαξα ένα comicάκι. Ελπίζω να το καταλάβετε και να σας αρέσει.
Το έβαλα και στη σελίδα των Comics μου, την οποία όσοι δεν έχετε δει ακόμα, μπορείτε να επισκεφθείτε πατώντας εδώ.

Funny Pics [4]

hythyy

Ακόμα μια μερίδα αστείων εικόνων.

Καλή όρεξη.

Kaiserslautern 2 – 0 Bayern München

fck_fcb_11

Ακόμα χειρότερη εμφάνιση από την προηγούμενη φορά. Με 2 τέρματα μέσα σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, η Lautern κλείδωσε τη νίκη κι έδειξε ότι παρόλο που πέρσι έπαιζε μια κατηγορία χαμηλότερα, δεν είναι ομάδα που πρέπει να περιφρονείται. Louis, μάλλον δε με διαβάζεις, αγόρι μου.

2010-2011 Champions League Groups

chl

Η κλήρωση για τους ομίλους του φετινού Champions League έγινε σήμερα στο Μονακό. Οι αγώνες των ομίλων θα  διεξαχθούν: 14/15 Σεπτεμβρίου, 28/29 Σεπτεμβρίου, 19/20 Οκτωβρίου, 2/3 Νοεμβρίου, 23/24 Νοεμβρίου και 7/8 Δεκεμβρίου.

Ακολουθεί ο πίνακας με τους 8 Ομίλους που σχηματίστηκαν.

Lolcats Gallery

6a00d83451b46869e20105357934a0970c-640wi

Lolcats: φωτογραφίες γατιών σε αστείες ή περίεργες πόζες, που συνοδεύονται από μια φράση που προσδίδει χιούμορ στην εικόνα. Συνήθως οι φράσεις είναι γραμμένες γραμματικώς λανθασμένα, για να σατιρίσουν τη γλώσσα του διαδικτύου.

Ακολουθεί μια γερή δόση κι αν σας αρέσει, θα ακολουθήσουν περισσότερες! Μερικές από τις παρακάτω εικόνες, είναι δικές μου (τα captions-λόγια, εννοώ).

TV Series Air Dates

HouseMD

Οι ημερομηνίες των πρώτων επεισοδίων για τη νέα season όλων των αμερικάνικων (;) τηλεοπτικών σειρών, για να ξέρουμε πόσο πρέπει να περιμένουμε, ανάλογα με το ποιές από αυτές παρακολουθεί ο καθένας από μας. Ο αριθμός στο ‘Days’ δείχνει πόσες μέρες απομένουν από τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο (26.8.2010) μέχρι το πρώτο επεισόδιο της κάθε σειράς.

Joker Caricatures


Ένα μικρό καλλιτεχνικό αφιέρωμα στον Joker του Heath Ledger, μέσα από ζωγραφιές και καρικατούρες διαφόρων καλλιτεχνών.

You Know

fcpd

You know,
There was a time that,
Everytime I closed my eyes,
I would see your face.
Everytime I closed my ears,
I would hear your laughter.
Everytime I went to bed,
I would feel your touch.

Now..
I don't even remember your fuckin' name.
You know.

Ο τσιχλότοιχος!

gum_wa1

Στην Post Alley του Seattle βρίσκεται ο Τσιχλότοιχος. Άρχισε να δημιουργείται τη δεκαετία του ‘90, όταν οι άνθρωποι κολλούσαν τις τσίχλες τους πάνω του, διότι εκνευρίζονταν λόγω της αναμονής στην ουρά για εισητήρια στο παραπλήσιο Θέατρο. Οι άνθρωποι του Θεάτρου έβαλαν να ξυστεί και να καθαριστεί ο τοίχος δύο φορές, αλλά τα παράτησαν το 1999, αφού είχε ανακηρυχθεί σε τουριστικό αξιοθέατο.. ένα αηδιαστικό τουριστικό αξιοθέατο!

Απολαύστε τον!

Κεφαλαία ελληνικά με τόνους στο blog σας: Έχω τη λύση!

grkcaps

Η παρούσα ανάρτηση οφείλεται κι αφιερώνεται στον gaurako, ο οποίος δεν άντεχε να βλέπει στο blog του τα gadgets και διάφορα άλλα σημεία να έχουν κεφαλαία ελληνικά γράμματα ΜΕ τόνους! Είναι αλήθεια, είναι εκνευριστικό και, πάνω απ’όλα, άσχημο. Είναι αυτό που μας δίνει αποτελέσματα του τύπου “ΑΝΑΓΝΏΣΤΕΣ”, “ΑΡΧΕΙΟΘΉΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΊΟΥ”, “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ” κ.λπ. Αν έχεις αυτό το πρόβλημα και θέλεις να το αλλάξεις, η λύση είναι απλή και είναι η εξής.

Πώς φτιάχνουμε περιεχόμενα: “All My Posts” – New Style


Πολλοί από μας γνωρίζουν τις σελίδες “All My Posts” ή “Table Of Contents” ή όπως άλλως ονομάζει ο κάθε blogger τη σελίδα που έχει μαζεμένες όλες του τις αναρτήσεις. Ο πιο διαδεδομένος κώδικας (απ’ όσο γνωρίζω, τουλάχιστον), είναι εκείνος που έχει αποτέλεσμα ίδιο με τη δική μου “All My Posts” σελίδα, διότι κι εγώ αυτόν χρησιμοποίησα εδώ. Click εδώ για να δείτε πώς φαίνεται. Βρήκα ψες ένα νέο κώδικα για τον ίδιο σκοπό, που δίνει ένα άλλο, πιο ωραίο (κατά τη γνώμη μου) αποτέλεσμα. Μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα στην αντίστοιχη σελίδα του Wallpapers Blog μου, πατώντας εδώ. Αν σας αρέσει η εμφάνιση του, πάμε να δούμε πώς το εγκαθιστούμε.

Λοιπόν, κατ’αρχήν αποφασίζουμε αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα σελίδα για τα περιεχόμενα ή αν θα προτιμήσουμε το κόλπο με την παλιότερη ανάρτηση. Θα σας εξηγήσω και τις δύο επιλογές εν συντομία:

α. Για να δημιουργήσουμε μια νέα σελίδα, πάμε: ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ –> ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ –> ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕΛΙΔΩΝ –> ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ –> ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ HTML, για να τοποθετήσουμε εκεί τον κώδικα που θα σας δώσω σε λίγο.

β. Για να δημιουργήσουμε μια παλιότερη ανάρτηση, πάμε: ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ –> ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ (βρίσκεται κάτω από το πλαίσιο της ανάρτησης) –> ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ και σημειώνουμε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ. Εδώ επιλέγουμε μια ημερομηνία που έχει περάσει, κατά προτίμηση ημερομηνία νωρίτερη από αυτήν της πρώτης μας ανάρτησης. Η ώρα δεν παίζει ρόλο, βάζουμε κάτι στην τύχη. Ξαναπατάμε το ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ για να κλείσει και να μη μας μπερδεύει και μετά πατάμε το ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ HTML για να τοποθετήσουμε τον κώδικα που θα δώσω αμέσως.

Ο κώδικας μας είναι απλός και χρειάζεται μόνο ένα copy-paste από εδώ και μια μικρή αλλαγή, για να τοποθετήσουμε το όνομα του blog μας. Ορίστε ο κώδικας:
 
<link href="http://abu-farhan.com/script/acctoc/acc-toc.css" media="screen" rel="stylesheet" type="text/css"></link> <script src="http://abu-farhan.com/script/acctoc/daftarisiv2-pack.js"></script> <script src="http://MYBLOG.blogspot.com/feeds/posts/summary?max-results=1000&amp;alt=json-in-script&amp;callback=loadtoc"></script> <script type="text/javascript"> var accToc=true; </script> <script src="http://abu-farhan.com/script/acctoc/accordion-pack.js" type="text/javascript"></script>
 
Αντιγράφετε τον κώδικα, τον επικολλάτε στη νέα σας σελίδα ή την παλιότερη ανάρτηση που μόλις δημιουργήσατε (πάντα στο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ HTML!), βάζετε το όνομα του blog σας στη θέση του MYBLOG που έγραψα με κόκκινα και είστε έτοιμοι!

Να σας εξηγήσω και πως λειτουργεί μετά την εγκατάσταση για να είμαστε σίγουροι πως δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις!

Το gadget χρησιμοποιεί όλο το διαθέσιμο πλάτος που θα βρει, οπότε δε θα χρειαστεί να ρυθμίσετε κάτι σχετικό. Οι αναρτήσεις εμφανίζονται κατηγοριοποιημένες ανά ετικέτα και αριθμημένες. Πατώντας πάνω σε μια ετικέτα, επεκτείνεται το menu και ακριβώς κάτω από αυτή, βλέπουμε όλες τις αναρτήσεις που ανήκουν εκεί. Ας δούμε μια εικόνα για καλύτερη συνεννόηση:
1. Η επιλεγμένη ετικέτα κιτρινίζει κι εμφανίζει  όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Οι ετικέτες είναι κατανεμημένες με αλφαβητική σειρά.

2. Οι σχετικές αναρτήσεις είναι αριθμημένες και κατανεμημένες επίσης με αλφαβητική σειρά. Προσέξτε ότι το gadget χρησιμοποιεί το χρώμα που έχετε καθορίσει να έχουν τα links στο blog σας, πολύ απλά διότι κι αυτά που μας εμφανίζει είναι ενεργά links.

3. To New!! εμφανίζεται δίπλα από τις 10 πιο καινούριες αναρτήσεις του blog, ανεξάρτητα του σε ποιά ή πόσες ετικέτες αντιστοιχούν.

4. Οι υπόλοιπες ετικέτες παραμένουν ανενεργές και κλειστές. Μόλις πατήσουμε πάνω σε κάποια από αυτές, θα ανοίξει και ταυτόχρονα θα κλείσει η προηγούμενη που είχαμε ανοιχτή.

Ελπίζω να καταλάβατε, να σας άρεσε, να σας ικανοποιήσει και να αρέσει και στους επισκέπτες σας αυτό το νέο gadget!

Αφήστε το σχόλιο σας για οποιαδήποτε απορία ή παρατήρηση. Θα χαρώ να μου δώσετε το link σας για να δω πως δουλεύει και στο δικό σας blog!

All Credit Goes To Abu Farhan

Τρομάζω


Ίσως είναι το σχήμα των φρυδιών σου
Ίσως είναι το χρώμα των κορών σου
Ίσως είναι οι βλεφαρίδες σου
Που με κάνουν
Κάθε φορά
Που βλέπω
Αυτά τα μάτια
Να τρομάζω

Bayern München 2 – 1 Wolfsburg

fcb_wob_05_get_200810

Στο 90’30” σκεφτόμουν ότι η αναφορά μου για το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος για φέτος θα έλεγε μόνο “χάλια”. Μετά από 20 περίπου δευτερόλεπτα, ο Schweinsteiger μου έκλεισε το μάτι χαμογελώντας, νομίζοντας πως το νικητήριο τέρμα του θα μου άλλαζε γνώμη. Αν εξαιρέσω το ουρλιαχτό που έβγαλα εκείνη τη στιγμή, τίποτε άλλο δεν άλλαξε από την άποψη μου για την εμφάνιση μας.

Πώς φτιάχνουμε περίγραμμα για κείμενο στη sidebar; *UPDATED 21/8/10*

idea

Λοιπόν, φαίνεται πως θα ξεκινήσω να φτιάχνω και γω tutorials περί html και blogging tips! Χαχα! Εγώ, που, μέχρι πριν ασχοληθώ με το blog, δεν είχα ιδέα περί τίνος πρόκειται και τα έβλεπα όλα σαν κινέζικα. Όμως, έτσι είναι φίλοι μου, όποιος ψάχνει, βρίσκει κι όποιος βρίσκει, μαθαίνει. Γι’αυτό να ψάχνεστε κι εσείς, όχι μόνο περί τέτοιων θεμάτων, αλλά και γενικότερα στη ζωή! Πάμε να δούμε αν θα καταφέρω να σας εξηγήσω αυτόν τον απλό κώδικα για να βάζουμε κείμενο μέσα σε ένα κουτάκι με χρωματιστό περίγραμμα.

Επιτέλους! Η Blogger Υποστηρίζει Gif Εικόνες!!

Animated2

Μόλις τώρα και εντελώς τυχαία, ανακάλυψα ότι η Google αποφάσισε να υποστηρίξει τις animated gif εικόνες μέσα στην Blogger! Πλέον, μπορούμε να εισάξουμε μια gif άμεσα από τον υπολογιστή μας κατά τη δημιουργία της ανάρτησης μας μέσα από το blog μας!

Η φόρμα εισαγωγής εικόνων μετατράπηκε σε αυτήν:

imgform

Λέει ξεκάθαρα ότι μπορούμε να φορτώσουμε και αρχεία GIF. Το δοκίμασα κιόλας και δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Optical Illusion [2]

qstmrk

Ακόμα μια οφθαλμαπάτη για σας! Η φωτογραφία που θα δείτε παρακάτω είναι εντελώς πραγματική και δεν έχει “πειραχτεί” με κανένα πρόγραμμα ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Κάτι, όμως, φαίνεται πολύ παράξενο! Έχετε κάποια εξήγηση;

Δείτε όλη την ανάρτηση για τη φωτογραφία!

Macro Life

4643829_aafb_625x1000

Ακόμα ένας διαγωνισμός από το worth1000.com. Αυτή τη φορά περιλαμβάνει επαγγελματικές, macro φωτογραφίες. Ξέρω σίγουρα κάποιαν που την ενδιαφέρει το θέμα, αλλά δε θα μπορέσει να το δει σύντομα. Δεν πειράζει!

120 συνολικά οι συμμετοχές. Ακολουθούν οι 10 που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις. Για να δείτε όλες τις συμμετοχές, ακολουθήστε αυτό το link!

Enjoy!

Χρόνια Πολλά, Μαράκι!

Animated_Kiss
Σήμερα, μαζί με τις πολλές, γιορτάζει και το Μαράκι μας. Η Μαρία ή MarMar, ιδιοκτήτρια του ομώνυμου blog (το οποίο καλά θα κάνει να φροντίσει να το ανανεώνει συχνότερα..), έχει σήμερα την ονομαστική της γιορτή κι αυτό το post είναι αφιερωμένο αποκλειστικά σε κείνην! Επειδή αγαπάει τα δελφίνια, ακολουθεί μια συλλογή με εικόνες δελφινιών (πατώντας πάνω τους, τις βλέπετε σε πλήρες μέγεθος, κάνουν και για wallpapers).
Να χαίρεσαι το όνομα σου, Μαράκι μου! bearkissAnimated_Kiss

Funny Pics [3]

462

I wants moar funny picz!

Enjoy!

Funny Pics [2]

4lmao

Σε περίπτωση που ανησυχείτε αν ζω ή αν αποδήμησα εις Κύριον, με λύπη σας ανακοινώνω ότι ισχύει το πρώτο! Απόδειξη αυτού, ακόμα μια συλλογή με αστείες εικόνες (οι περισσότερες κατάλληλες για forumικές συζητήσεις - εγώ έχω ήδη χρησιμοποιήσει αρκετές!) για να ξεχαστούμε λίγο από τη ζέστη και να σιγουρευτείτε ότι ζω και βασιλεύω!

Bayern München 2 – 0 Schalke 04

supercup

Πήραμε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς! Το Supercup εξασφάλισαν οι Müller και Klose με δύο τέρματα στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού. Επειδή δεν είδα τον αγώνα, ακολουθεί η περιγραφή του από το bundesliga.de.

Tool: Lateralus [2001 – Album]

Lateralus - Front
Υποκλίνομαι. Κάντε κι εσείς το ίδιο. Σύντομα θα καταλάβετε ότι υπάρχει καλός λόγος. Το Lateralus είναι είτε το τελειότερο album όλων των εποχών, είτε η μεγαλύτερη φάρσα στην ιστορία της Μουσικής. Όποιο από τα δύο και αν ισχύει, η σκέψη και ο βαθύς στοχασμός που επιστρατεύθηκαν για να επιτευχθεί, ξεπερνούν τα όποια όρια και απαιτούν δικαιωματικά την αναγνώριση του μεγέθους τους. Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω αυτό το album-σημείο των καιρών μας με όση αντικειμενικότητα καταφέρω να συγκεντρώσω. Το παρόν post είναι αφιερωμένο στη Γωγώ, η οποία το περίμενε με ανυπομονησία, διότι λατρεύει το συγκεκριμένο album. Και με το δίκιο της.. Επίσης, αφιερωμένο στο Μαράκι, που πρόσφατα απέκτησε το δίσκο ως δωράκι!
Αν διαβάσατε την εισαγωγή αυτού του post, πάμε στα βαθιά.

Ο τίτλος είναι παρμένος από το ομότιτλο κομμάτι, το οποίο παρακινεί προς το lateral thinking.

Οι Tool ζήτησαν από τον παραγωγό τους την τελειότερη ποιότητα που θα μπορούσαν να έχουν και τον ρώτησαν πόση διάρκεια θα μπορούσε να είχε ένα cd τέτοιας ποιότητας. Αυτός απάντησε ‘με το ζόρι 79 λεπτά’.  Αυτοί σκέφτηκαν ‘ας δώσουμε δύο δευτερόλεπτα ανάσας στο δίσκο’ κι έφτιαξαν ένα τέρας ομορφιάς των 78 λεπτών και 58 δευτερολέπτων.

Τα ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το album αυτό, δεν είναι τόσο τα trivia περί συγκεκριμένων κομματιών, όσο η παραφιλολογία και οι ‘επιστημονικές’ απόψεις για το σύνολο του δίσκου.

Το φαινόμενο του Holy Gift, όπως ονομάστηκε, πιθανότατα ξεκίνησε από έναν άγνωστο σε μένα οπαδό, ο οποίος στηριζόμενος στο στίχο του Parabola “recognize this as a holy gift” και του Lateralus “spiral out, keep going”, έσπευσε να εντοπίσει αυτό το σπειροειδές δώρο που είχαν κρύψει οι Tool στο δίσκο αυτό.

Στο τραγούδι που έδωσε τον τίτλο του στο album είναι έντονη η παρουσία των αριθμών Fibonacci. Οι συλλαβές της πρώτης στροφής του τραγουδιού είναι μια ακολουθία Fibonacci που ‘ανεβοκατεβαίνει’. Η παρακάτω εικόνα παρουσιάζει τους στίχους της πρώτης στροφής, με κόμματα εκεί που κάνει παύση ο Maynard και τις αντίστοιχες συλλαβές για κάθε κομμάτι στην παρένθεση.
lateralfib
Πέρα από αυτή τη λεπτομέρεια, υπάρχει ακόμα μια, καλύτερα κρυμμένη: ο Maynard ξεκινά να τραγουδάει στο 1 λεπτό και 37 δευτερόλεπτα από την έναρξη του τραγουδιού. Δηλαδή 97 δευτερόλεπτα. Τα 97 δευτερόλεπτα είναι σχεδόν 1.618 λεπτά. Το 1.618 είναι ο αριθμός της χρυσής τομής και συνδέεται στενά με την ακολουθία Fibonacci.

Το τελευταίο (νομίζω) σημείο που συνδέει το τραγούδι Lateralus με τους αιρθμούς Fibonacci είναι ο ρυθμός του. Ή, καλύτερα, οι ρυθμοί του. ‘987’ ήταν ο αρχικός τίτλος του κομματιού κι αυτή η ιδέα ήρθε στους Tool λόγω των εναλλαγών στο ρυθμό, ο οποίος περιλαμβάνει: 9/8, 8/8 και 7/8. Το 987, επίσης, είναι ο 16ος στη σειρά αριθμός Fibonacci.

Έχοντας στο μυαλό όλη αυτή τη σύνδεση του ομότιτλου κομματιού με τους αριθμούς Fibonacci, ο άγνωστος φίλος αποφάσισε ότι οι αριθμοί αυτοί θα αποτελούσαν τη βάση για την ανακάλυψη του κρυμμένου μυστικού στο album.goldenspiral Το μυστικό, βεβαίως, θα στηριζόταν σε μια σπείρα για δύο λόγους: ο τελευταίος στίχος του Lateralus παρακινεί να οδηγήσουμε τη σπείρα προς τα έξω, να τη ‘δουλέψουμε’, αλλά και οι αριθμοί Fibonacci, εμπνέοντας τη θεωρία περί χρυσής τομής, καταδεικνύουν και τη δημιουργία της χρυσής σπείρας. Η χρυσή σπείρα του Lateralus θα δημιουργούνταν αναδιατάσσοντας τα τραγούδια του δίσκου και βάζοντας το καθένα στη σωστή του θέση.
Το album έχει 13 τραγούδια (κι αυτός ένας αριθμός Fibonacci), οπότε, μετά από μερικές δοκιμές, αποφάσισε να τοποθετήσει το τραγούδι 13 στο κέντρο της νέας διάταξης. Από κει και πέρα αποφάσισε ότι τα Parabol και Parabola (6 και 7) δε μπορούν να χωριστούν και τα τοποθέτησε στην αρχή της σειράς. 6+7=13. Καλή ιδέα να συνεχίσουμε με ζεύγη αριθμών που έχουν άθροισμα 13, θα σκέφτηκε. Η τελική νέα διάταξη έχει ως εξής:
6, 7, 5, 8, 4, 9, 13, 1, 12, 2, 11, 3, 10
Χρωμάτισα τους αριθμούς ώστε να διακρίνονται οι σπείρες. Με κόκκινο οι κατευθυνόμενη προς τα δεξιά και με πράσινο η προς τα αριστερά. Ξεκινώντας από το 1 πάμε δεξιά μέχρι το 3, γυρνάμε αριστερά με το 4 μέχρι το 6, μετά ξανά δεξιά με το 7 μέχρι το 9 και τέλος ξανά αριστερά από το 10 ως το 13. Αν φτιάξετε τη νοητή γραμμή που συνδέει τους αριθμούς με τη σωστή σειρά, θα δείτε μια σπείρα. Έφτιαξα μια εικόνα, η οποία ελπίζω να βοηθήσει:
spiral2 Η κόκκινη γραμμή που σχηματίζει τη σπείρα και τα κόκκινα σημάδια που δείχνουν τον κάθε αριθμό.
Η νέα αυτή σειρά ονομάστηκε από το ‘δημιουργό’ της Holy Gift, λόγω της παραίνεσης του Maynard στο Parabola ‘recognize this as a holy gift’.
Το ωραιότερο σημείο του Holy Gift, βέβαια, δεν είναι η σπείρα που σχηματίζεται. Είναι ο ισχυρισμός του συγκεκριμένου οπαδού (και άλλων που το δοκίμασαν αργότερα) ότι το album ακούγεται πιο καλά με τη νέα διάταξη των κομματιών. Όλα, λέει, αποκτούν νόημα. Φτάνει, όπως ισχυρίζεται, να επεξεργαστούμε τα τραγούδια και να διαγράψουμε τις ‘ησυχίες’ στις αρχές και τα τέλη τους, ώστε να ‘μπαίνει’ το ένα μέσα στο άλλο.
Το 13, στο κέντρο, φανερώνει το κέντρο του album, αφού είναι και η Φωνή του Θεού (Faaip De Oiad). Η μετάβαση από το Parabola στο Schism είναι τέλεια αφού το δεύτερο ξεκινά με το ρυθμό που τελειώνει το πρώτο, καθώς και από το Schism στο Ticks & Leeches, αφού τα δύο χτυπήματα που ‘λείπουν’ από τα drums στην αρχή του δεύτερου είναι τα δύο τελευταία χτυπήματα στο τέλος του πρώτου. Το Mantra αποκτά νέο νόημα, καθώς αποδίδει τους ήχους του πνιξίματος, το οπίο εύχεται ο Maynard στο τέλος του Ticks & Leeches. Η αρχή του Faaip De Oiad συνεχίζει με την ίδια νότα και την ίδια παραμόρφωση στις κιθάρες που είχε το τέλος του Lateralus. (ολόκληρο το κείμενο στα αγγλικά εδώ)
Aυτά, περίπου, είναι όσα λέει ο οπαδός που επινόησε το Holy Gift. Η αλήθεια είναι ότι, παρόλο που ήξερα περί του θέματος εδώ και χρόνια, μόλις πριν από ένα μήνα δοκίμασα τη διαδικασία. Είναι, όντως, μια νέα πρόκληση, αλλά δεν ενθουσιάστηκα. Αυτό που δε μπορώ να συγχωρέσω είναι ο χωρισμός των Disposition και Reflection, για να μην προσθέσω και το Triad, καθώς στο οπισθόφυλλο του album, τα τρία αυτά κομμάτια είναι ομαδοποιημένα με ένα αστεράκι δίπλα τους. Ίσως ο φίλος να έχει κάποιο δίκαιο, πράγματι μερικά σημεία από το τέλος κάποιων κομματιών ακούγονται στην αρχή άλλου, όμως αυτό δε με ικανοποιεί, προσωπικά.
Ένα χρήσιμο video περί της σχέσης Lateralus – αριθμών Fibonacci.
Ελπίζω να ήμουν επαρκής και κατανοητός για ένα θέμα που απασχόλησε πάρα πολύ κόσμο και ενέπνευσε τεράστιες συζητήσεις εντός και εκτός internet!
To artwork του Lateralus είναι από τον Alex Grey. Παρουσιάζει τη δόμηση του ανθρωπίνου σώματος-πνεύματος με διαφανείς διαδοχικές εικόνες. Σημειωτέον ότι στην τελευταία διαφάνεια, στον εγκέφαλο του ανθρώπου φαίνεται γραμμένη η λέξη GOD. Η ερμηνεία δική σας!
(σημείωση: τα links με γαλάζια γράμματα είναι χρήσιμα και πιθανότατα θα σας φανούν ωφέλιμα, αν τα ακολουθήσετε!)
-οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι δικά μου scans από την αυθεντική συσκευασία του cd-
Tracklist:
 1. The Grudge
 2. Eon Blue Apocalypse
 3. The Patient
 4. Mantra
 5. Schism
 6. Parabol
 7. Parabola
 8. Ticks & Leeches
 9. Lateralus
 10. Disposition
 11. Reflection
 12. Triad
 13. Faaip de Oiad
Artwork:
Lateralus - Front

Lateralus - Cd

Lateralus - Back

Lateralus1

Lateralus2

Lateralus3

Lateralus4

Lateralus5

Lateralus6

Lateralus7

Lyrics:
The Grudge
Wear the grudge like a crown of negativity.
Calculate what we will or will not tolerate.
Desperate to control all and everything.
Unable to forgive your scarlet lettermen.
Clutch it like a cornerstone. Otherwise it all comes down.
Justify denials and grip 'em to the lonesome end.
Clutch it like a cornerstone. Otherwise it all comes down.
Terrified of being wrong. Ultimatum prison cell.
Saturn ascends, choose one or ten. Hang on or be humbled again.
Clutch it like a cornerstone. Otherwise it all comes down.
Justify denials and grip 'em to the lonesome end.
Saturn ascends, comes round again.
Saturn ascends, the one, the ten. Ignorant to the damage done.
Wear the grudge like a crown of negativity.
Calculate what we will or will not tolerate.
Desperate to control all and everything.
Unable to forgive your scarlet lettermen.
Wear the grudge like a crown. Desperate to control.
Unable to forgive. And we're sinking deeper.
Defining, confining, controlling, and we're sinking deeper.
Saturn comes back around to show you everything
Let's you choose what you will not see and then
Drags you down like a stone or lifts you up again
Spits you out like a child, light and innocent.
Saturn comes back around. Lifts you up like a child or
Drags you down like a stone
To consume you till you choose to let this go.
Give away the stone.
Let the oceans take and transmutate this cold and fated anchor.
Give away the stone.
Let the waters kiss and transmutate these leaden grudges into gold.
Let go.

Eon Blue Apocalypse
-

The Patient
A groan of tedium escapes me,
Startling the fearful.
Is this a test? It has to be,
Otherwise I can't go on.
Draining patience, drain vitality.
This paranoid, paralyzed vampire act's a little old.
But I'm still right here
Giving blood, keeping faith
And I'm still right here.
Wait it out,
Gonna wait it out,
Be patient (wait it out).
If there were no rewards to reap,
No loving embrace to see me through
This tedious path I've chosen here,
I certainly would've walked away by now.
Gonna wait it out.
If there were no desire to heal
The damaged and broken met along
This tedious path I've chosen here
I certainly would've walked away by now.
And I still may ... (sigh) ... I still may.
Be patient.
I must keep reminding myself of this.
And if there were no rewards to reap,
No loving embrace to see me through
This tedious path I've chosen here,
I certainly would've walked away by now.
And I still may.
Gonna wait it out.
Mantra
-

Schism
I know the pieces fit cuz I watched them fall away
Mildewed and smoldering. Fundamental differing.
Pure intention juxtaposed will set two lovers souls in motion
Disintegrating as it goes testing our communication
The light that fueled our fire then has burned a hole between us so
We cannot see to reach an end crippling our communication.
I know the pieces fit cuz I watched them tumble down
No fault, none to blame it doesn't mean I don't desire to
Point the finger, blame the other, watch the temple topple over.
To bring the pieces back together, rediscover communication
The poetry that comes from the squaring off between,
And the circling is worth it.
Finding beauty in the dissonance.
There was a time that the pieces fit, but I watched them fall away.
Mildewed and smoldering, strangled by our coveting
I've done the math enough to know the dangers of our second guessing
Doomed to crumble unless we grow, and strengthen our communication.
Cold silence has a tendency to atrophy any
Sense of compassion
Between supposed lovers/brothers
Parabol
So familiar and overwhelmingly warm
This one, this form I hold now.
Embracing you, this reality here,
This one, this form I hold now, so
Wide eyed and hopeful.
Wide eyed and hopefully wild.
We barely remember what came before this precious moment,
Choosing to be here right now. Hold on, stay inside...
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal. All this pain is an illusion.
Parabola
We barely remember who or what came before this precious moment,
We are choosing to be here right now. Hold on, stay inside
This holy reality, this holy experience.
Choosing to be here in
This body. This body holding me. Be my reminder here that I am not alone in
This body, this body holding me, feeling eternal
All this pain is an illusion.
Alive, I
In this holy reality, in this holy experience. Choosing to be here in
This body. This body holding me. Be my reminder here that I am not alone in
This body, this body holding me, feeling eternal
All this pain is an illusion.
Twirling round with this familiar parable.
Spinning, weaving round each new experience.
Recognize this as a holy gift and celebrate this chance to be alive and breathing.
This body holding me reminds me of my own mortality.
Embrace this moment. Remember. We are eternal.
All this pain is an illusion.
Ticks & Leeches
Suck and suck.
Suckin up all you can, suckin up all you can suck.
Workin up under my patience like a little tick.
Fat little parasite.
Suck me dry.
My blood is bruised and borrowed. You thieving bastards.
You have turned my blood cold and bitter,
beat my compassion black and blue.
Hope this is what you wanted.
Hope this is what you had in mind.
Cuz this is what you're getting.
I hope you're choking. I hope you choke on this.
Taken all I can, taken all I can, we(?) can take.
Taken all you can, taken all you can fuckin' take
Got nothing left to give to you.
Blood suckin parasitic little tick/blood suckin parasitic little tick
Take what you want and then go.
Hope this is what you wanted.
Hope this is what you had in mind.
Cuz this is what you're getting.
Suck me dry.
Is this what you wanted?
Is this what you had in mind?
Cuz this this is what you're getting.
I hope you choke.
Lateralus
Black then white are all I see in my infancy.
red and yellow then came to be, reaching out to me.
lets me see.
As below, so above and beyond, I imagine
drawn beyond the lines of reason.
Push the envelope. Watch it bend.
Over thinking, over analyzing separates the body from the mind.
Withering my intuition, missing opportunities and I must
Feed my will to feel my moment drawing way outside the lines.
Black then white are all I see in my infancy.
red and yellow then came to be, reaching out to me.
lets me see there is so much more
and beckons me to look through to these infinite possibilities.
As below, so above and beyond, I imagine
drawn outside the lines of reason.
Push the envelope. Watch it bend.
Over thinking, over analyzing separates the body from the mind.
Withering my intuition leaving all these opportunities behind.
Feed my will to feel this moment urging me to cross the line.
Reaching out to embrace the random.
Reaching out to embrace whatever may come.
I embrace my desire to
feel the rhythm, to feel connected
enough to step aside and weep like a widow
to feel inspired, to fathom the power,
to witness the beauty, to bathe in the fountain,
to swing on the spiral
of our divinity and still be a human.
With my feet upon the ground I lose myself
between the sounds and open wide to suck it in,
I feel it move across my skin.
I'm reaching up and reaching out,
I'm reaching for the random or what ever will bewilder me.
And following our will and wind we may just go where no one's been.
We'll ride the spiral to the end and may just go where no one's been.
Spiral out. Keep going, going...
Disposition
Mention this to me
Mention something, mention anything
... and watch the weather change.

Reflection
I have come curiously close to the end, down
Beneath my self-indulgent pitiful hole,
Defeated, I concede and
Move closer
I may find comfort here
I may find peace within the emptiness
How pitiful
It's calling me...
And in my darkest moment, fetal and weeping
The moon tells me a secret - my confidant
As full and bright as I am
This light is not my own and
A million light reflections pass over me
Its source is bright and endless
She resuscitates the hopeless
Without her, we are lifeless satellites drifting
And as I pull my head out I am without one doubt
Don't wanna be down here feeding my narcissism.
I must crucify the ego before it's far too late
I pray the light lifts me out
Before I pine away.
So crucify the ego, before it's far too late
To leave behind this place so negative and blind and cynical,
And you will come to find that we are all one mind
Capable of all that's imagined and all conceivable.
Just let the light touch you
And let the words spill through
And let them pass right through
Bringing out our hope and reason ...
before we pine away.
Triad
-

Faaip De Oiad
"I, I don't have a whole lot of time. Um, OK, I'm a former employee of Area 51. I, I was let go on a medical discharge about a week ago and, and... [chokes] I've kind of been running across the country. Damn, I don't know where to start, they're, they're gonna, um, they'll triangulate on this position really soon.
OK, um, um, OK, what we're thinking of as, as aliens, they're extradimensional beings, that, an earlier precursor of the, um, space program they made contact with. They are not what they claim to be. Uh, they've infiltrated a, a lot of aspects of, of, of the military establishment, particularly the Area 51.
The disasters that are coming, they, the military, I'm sorry, the government knows about them. And there's a lot of safe areas in this world that they could begin moving the population to now. They are not! They want those major population centers wiped out so that the few that are left will be more easily controllable."

Guess Who’s Back!

bored-baby-1284

Oh yeah, you’re right!

Επέστρεψα! Τώρα, κατά πόσον αυτό είναι θετικό ή αρνητικό και πόσο συχνότερα από 0 (μηδέν) φορές την εβδομάδα θα ανανεώνεται το blog, δεν τα ξέρω! Ελπίζω να μπω σύντομα στους ‘κανονικούς’ ρυθμούς μου και να συνεχίσουμε από κει που κάναμε το διάλειμμα!

Η Θεσσαλονίκη ήταν υπέροχη. Καλά, η διαμονή ήταν υπέροχη. Καλά, οι φάτσες που είχα κοντά μου για 6 μέρες ήταν υπέροχες! Τους ευχαριστώ (κι από δω) όλους και τον καθένα ξεχωριστά για όλα.

Σαϊνόγλου φάμιλυ, Ρούλα, Μιχάλη, Λεόν, Μανώλη, Μικέ  (χθχθ), Βασίλη, Κωστάκη, Μιχάλη, Νούλα, Έλενα, Θαίμυ, Κλεάνθη, Καζοθεέ και Μαράκι, να’στε όλοι καλά! Σας ευχαριστώ!

Ιδιαίτερη μνεία στο Μαράκι μου, χωρίς πάλι να πω πολλά. Να’σαι καλά, γλυκιά μου!

Θα τα πούμε σύντομα, παίδες!