However far away, I will always love you.. However long I stay, I will always love you.. Whatever words I say, I will always love you..
The Cure - Lovesong

Cloudy Photography by TwistedTool

 

Συννεφιά με περιόδους ηλιοφάνειας, ψύχρα, καταπληκτικό αεράκι και τάση για βροχές. Υπάρχει ιδανικότερος καιρός για μια βόλτα κι όπου βγάλει; Το ότι στην περίπτωση μου το "όπου βγάλει" δεν έχει και τόσο random μεταβλητές, δεν παίζει κανένα ρόλο! Ευκαιρία και για φωτογραφίες, φυσικά. Πάρτε μια γεύση, με τη δεύτερη να έρχεται πιθανότατα αύριο.

Greenpeace Vs Facebook

Δημιουργία site στο Google για αποθήκευση αρχείων


Σκοπεύω στο άμεσο μέλλον να σας δείξω δύο tricks για το blog σας, για τα οποία χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε αρχεία javascript. Δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά τα αρχεία φιλοξενούνται από τον εκάστοτε δημιουργό σε προσωπικές σελίδες και με τον κίνδυνο κλεισίματος ή οποιουδήποτε άλλου προβλήματος της σελίδας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στα blogs που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα αρχεία, πιστεύω ότι είναι καλύτερο ο καθένας να φιλοξενεί τα αρχεία αυτά σε δικό του χώρο. Γι'αυτό, σήμερα θα δούμε βήμα βήμα πώς θα δημιουργήσουμε ένα site στο Google για αυτό το σκοπό.

Basel 1 -2 Bayern München


Σκατά..

Infrared Photography

Η υπέρυθρη φωτογραφία είναι ήδη γνωστή από τα τέλη του 19ου αιώνα. Στη δεκαετία του 1930 όμως με την ανακάλυψη νέων χημικών μεθόδων έγινε το ίδιο εύκολη και απλή στη χρήση της όπως και η ασπρόμαυρη φωτογραφία. Τα παλιότερα χημικά τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί για την υπέρυθρη φωτογραφία ήταν αρκετά αργά σε ταχύτητα και έτσι δύσχρηστα ενώ με τα νέα χημικά έγινε δυνατή η λήψη υπέρυθρων φωτογραφιών με κλειστό διάφραγμα και γρήγορη ταχύτητα. Η ιδιαιτερότητα του υπέρυθρου φιλμ οφείλεται στη ιδιότητα του να καταγράφει αυτό που δεν μπορεί το μάτι. Οι υπέρυθρες φωτογραφίες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελούν σημαντικότατο εργαλείο για πολλούς επιστήμονες (π.χ. ιατρική επιστήμη, αστρονομία).


Παράλληλα όμως έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στους καλλιτέχνες φωτογράφους (επαγγελματίες κι ερασιτέχνες) οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις μοναδικές ιδιότητες του υπέρυθρου φιλμ μάς αποκαλύπτουν μια πολύ διαφορετική οπτική πραγματικότητα γιατί παράγουν φωτογραφικές εικόνες που δε δημιουργούν με τα συμβατικά (συνηθισμένα) φιλμ. Το υπέρυθρο φιλμ επηρεάζεται από το ορατό καθώς και το αόρατο φως (υπέρυθρη ακτινοβολία), με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες από υπέρυθρα φιλμ να είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες που προέρχονται από ασπρόμαυρα παγχρωματικά φιλμ.


Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, πολλά αντικείμενα απορροφούν και αντανακλούν την υπέρυθρη ακτινοβολία με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ότι την ορατή (οπτική). Όμως, επειδή, το φως που βλέπει ο φωτογράφος είναι διαφορετικό απ'' εκείνο στο οποίο ανταποκρίνεται το φιλμ, πρέπει ο φωτογράφος να μάθει έναν καινούριο τρόπο να βλέπει τον κόσμο γύρω του.Ακολουθούν 10 πανέμορφες φωτογραφίες με τη συγκεκριμένη τεχνική. All credit to the artists.

Bayern München 1 – 2 Mainz

vangaaltuchel_ima_220809

Σκατά κύριοι, σκατά. Ούτε ανάλυση έχει, ούτε τίποτε. Γιατί να σπαταλώ το χρόνο μου για σας;

Date Gadget by TwistedTool!


Κατάφερα να φτιάξω ένα απλούστατο gadget συνδυάζοντας 3-4 κώδικες, και τροποποιώντας/μεταφράζοντας έναν κώδικα που βρήκα σε ένα site με javascripts. To gadget μου δεν είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά σε αρκετούς σίγουρα θα φανεί χρήσιμο. Εμφανίζει την ημερομηνία, στα Ελληνικά, μέσα σε ένα όμορφο κόκκινο πλαίσιο.

Αν, λοιπόν, σας αρέσει, μπορείτε να μου κάνετε τη χάρη και να το τοποθετήσετε στο blog/σελίδα σας!

21 Driving Songs

night-road-2

Εξ αρχής διευκρινίζω ότι οι επιλογές είναι καθαρά δικές μου, προσωπικές, υποκειμενικές και ανεξάρτητες από όποιες σχετικές λίστες κυκλοφορούν εδώ κι εκεί. Δεν ακούω μόνο αυτά όταν οδηγώ, αλλά αν έπρεπε να φτιάξω ένα cd με τα ιδανικότερα κομμάτια για οδήγηση, σίγουρα θα έμοιαζε πάρα πολύ με την παρακάτω λίστα.

Τι κάνει ένα τραγούδι ικανό να συνοδεύσει την οδήγηση; Εξαρτάται από το είδος της οδήγησης, θα μου πεις και θα έχεις δίκιο. Βιαστική, θυμωμένη, τρομαγμένη, ξέγνοιαστη, προσεκτική; Κι εγώ απαντώ: για να χρειαζόμαστε μουσική συνοδεία, πάει να πει ότι σκοπεύουμε να οδηγούμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούμε να δώσουμε σημασία σε αυτό που θα ακούμε. Κι αυτό μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράματα για τον καθένα.

Κι επειδή το θέμα είναι προσωπικό, ορίστε η γνώμη μου: για να απολαύσω τη μουσική που με συνοδεύει, πρέπει να οδηγώ είτε ξέγνοιαστα, για έναν απλό περίπατο, είτε φυσιολογικά, χωρίς να βιάζομαι δηλαδή. Και το ιδανικότερο τραγούδι για τέτοια οδήγηση, θα πρέπει να έχει τρία χαρακτηριστικά:

α. Ικανοποιητική διάρκεια. Ένα πολύ σύντομο τραγούδι δε μπορεί να “ταξιδέψει” αυτόν που το ακούει. Ένα μεγαλύτερο, σε διάρκεια, τραγούδι μπορεί να αναπτύξει όλες τις πτυχές του και να αποτελέσει ένα soundtrack για το ταξίδι.

β. Σταθερή ανάπτυξη. Σταθερός ρυθμός σημαίνει ομαλότητα στη διακύμανση της ψυχολογίας του ακροατή. Σημαντικό δεδομένο κατά την οδήγηση. Ακόμα, όμως, κι αν δεν παραμένει σταθερός ο ρυθμός σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού, φτάνει οι μεταβάσεις από τα ήρεμα στα δυνατά σημεία (και αντίστροφα) να γίνεται ομαλά.

γ. Κατάλληλους στίχους. Ένα τραγούδι με θέμα το ταξίδι ή κάτι σχετικό, είναι πολύ πιο φιλικό στον οδηγό κατά την οδήγηση, παρά κάτι άσχετο. Βέβαια, υπάρχουν κομμάτια που ο συνδυασμός στίχων και μουσικής σε ταξιδεύουν από μόνα τους, οπότε δεν είναι αναγκαστικό το θέμα να είναι σχετικό με ταξίδι.

Εννοείται πως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στους κανόνες!

Tip: Αν δεν οδηγείς, μην απογοητεύεσαι. Τα κομμάτια που ακολουθούν είναι ιδανικά για συντροφιά σε οποιασδήποτε μορφής ταξίδι.

Hoffenheim 1 – 2 Bayern München

mueller_get_210910

Πριν το παιχνίδι όλοι έλεγαν πως η Hoffenheim θα είναι ευκολότερος αντίπαλος από τους προηγούμενους, διότι θα παίξει επιθετικά για να σκοράρει και να νικήσει. Κανένας, όμως, δεν είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο η Hoffenheim να σκοράρει μόλις 37 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ μετά την έναρξη του παιχνιδιού. Και μετά; Όλοι άμυνα, ναι. Και η Bayern; Πάσες στο κέντρο του γηπέδου και οι ελάχιστες που βγήκαν πιο μπροστά κατέληγαν σε λάθος σέντρα ή μπαλιά.

What if Mr. Bean..

bean_pope

Πώς θα ήταν μερικά πράματα αν πρωταγωνιστούσε σ’αυτά ο mr. Bean;

Agan Harahap's "SuperHero"

O Agan Harahap είναι ένας Ινδονήσιος αυτοδίδακτος φωτογράφος και illustrator. Με τα προσόντα που έχει στην επεξεργασία εικόνων, έφτιαξε τη συλλογή Superhero. Σε ξένα sites που την έχω δει, όλοι σχολιάζουν για το πόσο πλάκα έχει ο συνδυασμός των υπερηρώων και των ιστορικών/πολιτικών/πολεμικών φωτογραφιών που δημιουργεί ο Harahap.

Δεν είδα κάποιον να σχολιάζει τις σκέψεις του ίδιου του δημιουργού σχετικά με τη συγκεκριμένη δουλειά. Ο Harahap δεν το έκανε για πλάκα, αλλά για να εκφράσει τις απόψεις του για το πώς βλέπουν οι σημερινοί νέοι τον πόλεμο και γενικά τη σύγχρονη Ιστορία.

Μεταφράζω τις σκέψεις του από εδώ:

Σήμερα, κατά τη γνώμη μου, ιστορία και πόλεμος είναι μόνο αυτά που παρουσιάζουν οι ειδήσεις στην τηλεόραση, την εφημερίδα ή αυτά που μαθαίνουμε σε ένα βαρετό μάθημα μέσα σε μια αίθουσα.

Ο πόλεμος (ή η Ιστορία) τροποποιείται μέσα σε διάφορες όψεις της ανθρώπινης ύπαρξης όπως μια ταινία, ένα βιβλίο, ένα παιχνίδι ή ακόμα και ένα έργο Τέχνης.

Το "Superhero" είναι η απεικόνιση του τρόπου με τον οποίο η νέα γενιά "απολαμβάνει" τον πόλεμο και την Ιστορία ως κομμάτι της καθημερινότητας μας, χωρίς ενδιαφέρον για τις πραγματικές συνέπειες τους.
Βλέπουμε και γνωρίζουμε ένα μέρος της Ιστορίας μέσα από βαρετά μαθήματα, ταινίες, παιχνίδια κ.λπ.

Κάποτε ίσως ανησυχούμε ή νιώθουμε οίκτο για μια στιγμή και μετά.. το ξεχνάμε..

Ακολουθούν τα δείγματα της δουλειάς του για τη συγκεκριμένη συλλογή, όπως τα έχει αναρτήσει στο blog του.

Hayden Panettiere: Why Love Her?

Η Hayden Panettiere είναι μια αμερικανίδα ηθοπoιός και τραγουδίστρια. Πολλοί από σας ίσως τη γνωρίζετε από τη σειρά Heroes, στην οποία παίζει τη μαζορέτα Claire Bennet.

Ακολουθούν 20 πολύ καλοί λόγοι για τους οποίους δε μπορείς παρά να την αγαπήσεις.

Bayern München 0 – 0 Köln

schweinsteiger_get_180910

H Köln είναι η μοναδική ομάδα που δε γνώρισε την ήττα μέσα στο Allianz Arena. Σήμερα έπαιζε το σύστημα 9-1-0 και όσο καλά κι αν έπαιξαν οι παίκτες μας, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να σκοράρουν. Υπήρχαν, όμως, περιθώρια βελτίωσης.

Nice day for suicide!


Ξύπνησε πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι, αποφασισμένος και έτοιμος. Την έσπρωξε απαλά:
-Μωρό μου, ξύπνα, θέλω να σου πω κάτι..
-Χμφφ.. Καλημέρα.. Μμμ..
-Το αποφάσισα!
-Πες μια καλημέρα πρώτα! Τι αποφάσισες;
-Θα το κάνω, θα αυτοκτονήσω.

Bayern München 2 – 0 Roma

fcb_rom_13_get_150910

Now, that’s what I’m talking about! Επιβλητική εμφάνιση, καθολική υπεροχή, ένα πανέμορφο τέρμα από τον Müller και πανάξια νίκη στον πρώτο αγώνα για τους ομίλους του φετινού Champions League! Κι όλα αυτά χωρίς Rib & Rob!

Funny Yahoo Questions & Answers


Στην πραγματικότητα είναι κυρίως ηλίθιες, παρά αστείες ερωταπαντήσεις, αλλά η ηλιθιότητα που περιέχουν, βγάζει κάμποσο γέλιο!

Πάρτε μια πρώτη γεύση.

Διαπίστωσις [2]


Τα πρωτοβρόχια είναι πάντα καταπληκτικά, γεμάτα μυρωδιές και συναισθήματα, όποτε κι αν έρθουν, νωρίς ή αργά. Καλό χειμώνα! Ναι, από τώρα.

Luis Royo: Visions

Wallpaper 8343

Η περιγραφή του “Visions” στο site του καλλιτέχνη λέει:

Visions is an unparalleled recreation of fantastic, dreamy, mystic and sensual worlds.

Απολαύστε μερικές εικόνες από το “Visions”.

Luis Royo: Evolution

 Wallpaper 8385

Ο Luis Royo είναι ισπανός καλλιτέχνης, γνωστός για την αισθησιακή και σκοτεινή ζωγραφική του, τις αποκαλυπτικές εικόνες, τους φανταστικούς κόσμους και τις μηχανικές μορφές ζωής που εισάγει στους πίνακες του.

Ακολουθούν εικόνες από το βιβλίο του “Evolution” καθώς και χρήσιμα links.

MouthEyes!

Angelina-Jolie-Mouth-Eyes--34986

Τι συμβαίνει όταν έχουμε μεγάλο ταλέντο στο Photoshop και φαντασία αρκετή ώστε να βάλουμε το στόμα κάποιου στη θέση των ματιών του; Αυτό που συμβαίνει είναι κυρίως αστεία αποτελέσματα, κάποτε τρομακτικά και κάποτε όμορφα.

Καλή εβδομάδα! Απολαύστε!

Bayern München 0 – 0 Werder Bremen

bremen_get_110910_1

Βαριέμαι να ασχοληθώ με αυτούς που βαριούνται να παίξουν. Αποκορύφωμα του παιχνιδιού: ο van Buyten αμυνόταν στα αριστερά της περιοχής μας, ενώ ο επιθετικός είχε κερδίσει τη μπάλα, η οποία κατευθυνόταν προς τη γραμμή του out. Κι ο van Buyten, ως καταπληκτικός αμυντικός που είναι, τι έκανε; Σήκωσε το χέρι για να ζητήσει out ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΕΞΩ, ενώ παρακολουθούσε τον Marin (αν δεν κάνω λάθος) να την προλαβαίνει και να πασάρει, ευτυχώς, λανθασμένα! Άσε μας ρε van Buyten.

Πάρτε την αναφορά του αγώνα από το bundesliga.de, διότι δε θα ασχοληθώ περαιτέρω.

Tool: 10,000 Days [2006 – Album]

2006-10000-days

Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του Lateralus, οι Tool αποφάσισαν να χαρίσουν ακόμα ένα δίσκο αινιγματικό αλλά και πανέμορφο στην ανθρωπότητα. Το 10,000 Days, πέρα από τις εμφανείς διαφορές του από τον προκάτοχο του, είχε και μια ομοιότητα μαζί του: περιείχε κι αυτό ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

To kazani.gr επέστρεψε!

kazani

Καθυστέρησα λίγο να το ανακοινώσω, αλλά το έκανα για να τους αφήσω να ανεβάσουν αρκετά θέματα και να βρουν το ρυθμό τους!

Το kazani.gr επέστρεψε!

Sexy Gifs

200ή ανάρτηση και δεν έχω έμπνευση. Γι'αυτό θα σας κεράσω μερικές sexy κινούμενες εικόνες.
Μην ενθουσιαστείτε πάρα πολύ, ε!
Άντε, να τις χιλιάσουμε (και βλέπουμε).

Δύο νέα gadgets από την Blogger!


Αφού μας έφερε την επιλογή των στατιστικών του blog μας πριν από λίγο καιρό, η Blogger πάει ένα βήμα παραπέρα και μας παρουσιάζει δύο νέα gadgets που έχουν άμεση σχέση με τη λειτουργία των στατιστικών. Πάμε να τα δούμε.

Monday Motivation

wisdom

Επειδή σίγουρα θα δυσκολεύεστε να προσαρμοστείτε στην ιδέα ότι ακόμα ένα σαββατοκύριακο τέλειωσε, λέω να σας εμψυχώσω λίγο με μερικές εικόνες που έχουν διάφορες αστείες ή σοβαρές φράσεις, όμορφες όπως και να’χει!

Enjoy!

Steve Jobs & Bill Gates


Ποιός είπε ότι ο Jobs και ο Gates δεν είναι φιλαράκια; Το ότι ο ένας είναι ο κύριος Apple και ο άλλος ο κύριος Windows, δε σημαίνει ότι θα είναι στα μαχαίρια. Στην πραγματικότητα βρέθηκαν πρόσφατα και τα είπαν σε πολύ φιλικό τόνο.

Ορίστε μερικές φωτογραφίες από τις συνομιλίες τους που το αποδεικνύουν.

Εικόνες που φωτίζονται όταν περνάμε από πάνω τους το mouse!

Έχετε δει στην αριστερή μου sidebar τα banners των φίλων μου, που φαίνονται κάπως σκοτεινά, ενώ όταν περάσετε το mouse σας πάνω από το καθένα, εκείνο φωτίζεται; Σας αρέσει; Είναι αρκετά απλό, παρόλο που χρειάστηκε να συνδυάσω δύο πηγές για να βρω τη λύση! Πάμε να δούμε πώς γίνεται.

Ξημέρωμα Φθινοπωρινό

02092010754
Τα τζιτζίκια σχόλασαν από ακόμα μια νυχτερινή βάρδια και την ευθύνη της μουσικής υπόκρουσης για το καλωσόρισμα του δεύτερου, εξίσου δροσερού με το πρώτο, ξημερώματος του φθινοπώρου ανέλαβαν οι συνάδελφοι τους που ανήκουν στην οικογένεια των πτηνών. Εικάζω ότι αυτή η βάρδια απασχολεί διάφορα είδη πουλιών, παρόλο που δε θα εκπλαγώ αν κάποιος ειδικός τιτιβισματολόγος  δηλώσει ότι η συγκεκριμένη ορχήστρα αποτελείται μόνο από σπουργίτια μουσικούς.

Farewell, Summer!

sexyautumn

Άντε στα διάλα, καΚοκαίρι. Φθινοπωράκι, κόπιασε γλυκό μου. Και πού’σαι, πες στο χειμώνα να μην καθυστερήσει πολύ, ε!

Επιτέλους.

Καλό φθινόπωρο σε όλους. Όσοι προτιμάτε το καλοκαίρι, κλείστε εισιτήρια για Αυστραλία. Οι υπόλοιποι, ας χαρούμε τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου.