However far away, I will always love you.. However long I stay, I will always love you.. Whatever words I say, I will always love you..
The Cure - Lovesong

Επ! Θυμηθήκαμε (οι Κυπραίοι, κυρίως) να δώσουμε αίμα;


Εγώ, πάντως, πήγα σήμερα. Προχτές έκλεισαν τρεις μήνες από την τελευταία φορά που έδωσα λίγο από το πολύτιμο αίμα μου κι έτσι έκανα σήμερα αυτό, που προσωπικά θεωρώ, καθήκον. Σας έχω και φωτογραφίες από την "πράξη"!

Αυτή η ανάρτηση, όπως και η προηγούμενη, σκοπό έχει να υπενθυμίσει σε όσους ήθελαν να δώσουν και το ξέχασαν, σε όσους θέλουν να γίνουν αιμοδότες και φοβούνται και σε όσους ακόμα προβληματίζονται με το θέμα, ότι η αιμοδοσία είναι κάτι πολύ απλό από πλευράς του αιμοδότη, αλλά ζήτημα ζωής από πλευράς του εκάστοτε συνανθρώπου που έχει ανάγκη λίγο αίμα.

Δείτε τις φωτογραφίες μου από την αιμοδοσία και διαβάστε μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες παρακάτω.

Περίπατος στη Φύση [2]


Προχθές έκανα άλλον ένα από τους συνηθισμένους περιπάτους μου στις ομορφιές που βρίσκονται λίγο έξω από το χωριό μου. Προς το ξωκλησάκι των Αρχαγγέλων, ο χωμάτινος, ανώμαλος δρόμος έχει κάμποσα ανήφορα και περιβάλλεται από πανέμορφα τοπία. Το ίδιο το ξωκλησάκι είναι το ιδανικό μέρος για απομόνωση και συλλογισμό, ηρεμία πνεύματος και ανασύνταξης δυνάμεων. Τα σύννεφα ήταν με το μέρος μου και μου έδωσαν την ευκαιρία για μερικές πολύ καλές φωτογραφίες. Σε αυτό το post οι μισές που δεν είδατε στο προηγούμενο!

Δύο Χρήσιμα και Δωρεάν Online Εργαλεία


Πριν από μερικούς μήνες σας παρουσίασα 5 Χρήσιμες και Δωρεάν Ιστοσελίδες. Σήμερα σας έχω δύο εργαλεία που νομίζω ότι όλοι χρειαζόμαστε σε κάποια φάση της internetικής μας εμπειρίας.

Πατήστε στις ονομασίες με τα κόκκινα γράμματα για να μεταφερθείτε στα αντίστοιχα sites.

Περίπατος στη Φύση [1]


Σήμερα έκανα άλλον ένα από τους συνηθισμένους περιπάτους μου στις ομορφιές που βρίσκονται λίγο έξω από το χωριό μου. Προς το ξωκλησάκι των Αρχαγγέλων, ο χωμάτινος, ανώμαλος δρόμος έχει κάμποσα ανήφορα και περιβάλλεται από πανέμορφα τοπία. Το ίδιο το ξωκλησάκι είναι το ιδανικό μέρος για απομόνωση και συλλογισμό, ηρεμία πνεύματος και ανασύνταξης δυνάμεων. Τα σύννεφα ήταν με το μέρος μου σήμερα και μου έδωσαν την ευκαιρία για μερικές πολύ καλές φωτογραφίες. Οι μισές σε αυτό το post και οι υπόλοιπες στο επόμενο!

Κάποια ενηλικιώνεται!


Νόμιζα ότι μετά το 1985, ο κόσμος σταμάτησε να γεννά νέα μικροσκοπικά δίποδα πλασματάκια. Κι όμως, γεννιούνταν μωράκια και το 1993 (και μεταγενέστερες χρονιές, όπως πληροφορούμαι).. Τέτοια μέρα, εκείνη τη χρονιά γεννήθηκε ένα κοριτσάκι, το οποίο, στην πορεία, κατέκτησε δυνάμεις και γνώσεις ικανές να αλλάξουν τον κόσμο. Μέχρι τώρα δεν τις χρησιμοποίησε σε μεγάλη κλίμακα, διότι ήταν ανήλικο και, μετριοπαθές ων, πιθανολογούσε ότι το μικρό της ηλικίας ίσως να οδηγούσε σε λανθασμένες αποφάσεις.

Μα ο καιρός έφτασε. Από σήμερα μπαίνει στην κατάλληλη ηλικία για να ξεδιπλώσει τα σχέδια της, δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο σε όλη την ανθρωπότητα. Άραγε θα μας οδηγήσει σε μια ταχύτερη καταστροφή; Θα μας φέρει σε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς; Θα μας φανερώσει το μυστικό της αθανασίας;

Φωτογραφία Δισεκατομμυρίων


Παρόντες μεταξύ άλλων:
Barack Obama - American President
Steve Jobs - CEO Apple
Eric Schmidt - Chairman and CEO Google
John Chambers - Chairman and CEO Cisco Systems
Reed Hastings - CEO Netflix
John Hennessy - President Stanford University
Carol Bartz - President and CEO Yahoo!
Dick Costolo - CEO Twitter
Mark Zuckerberg - Founder, President and CEO  Facebook

Αν περικυκλώναμε το κτίριο και ζητούσαμε λύτρα, ποιός στη χάρη μας! Το μειονέκτημα είναι ότι όσα λύτρα κι αν ζητούσαμε, θα μας τα έδιναν χωρίς κανένα πρόβλημα. Θα τα έβρισκαν στις τσέπες τους! Κι έτσι θα νιώθαμε αποτυχημένοι ως απαγωγείς..

Thanks, Sifter

Κωκω, φορ γιου!


Η αγαπημένη μου κωκω είχε γενέθλια προχτές. Έκλεισε τα εικοσιΑΨΙΟΥ! Πριν μερικές μέρες με ρώτησε πότε θα έβλεπε νέες δικές μου φωτογραφίες και χαρακτηριστικότερα "από κείνες που έβγαζες στο δρόμο για τη δουλειά", όπως μου είχε πει.

Χτες το πρωί ο ουρανός είχε βάλει το αγαπημένο μου φόρεμα και με καλημέριζε ενώ πήγαινα για δουλειά. Είχα ήδη αργήσει, ως συνήθως, αλλά δε με ένοιαζε. Σταμάτησα, έβγαλα το χέρι μου από το παράθυρο και φωτογράφισα με το N95 8GB μου αυτό το υπέροχο ξημέρωμα.

Κωκω μου, το δωράκι σου! Ελπίζω να σου αρέσει!

Ένας μάγκας.. του κώλου (η κυπριακή version!)


Μετά από απαίτηση του πολυπληθούς -ομολογουμένως- κοινού μου, επαναπεριγράφω τη σκηνή στη δουλειά, στην κυπριακήν, για διπλή μερίδα απόλαυσης και γέλιου (;).. για όσους καταλάβουν!

Μπαίνει, που λαλείτε, στο μαχαζούιν μας κατά τες 10 το πρωί. Shιαshιαριστός shιαshιαριστός, αγκομάχαν όπως τον πελλόν. Παshής τζιαι μαύρος -όι αράπης, ήταν Κυπραίος- είshιεν έναν που τα πιο γελοία τζιαι σπαστικά μούσια που έχουν σχεδόν ούλλοι του υποκόσμου. Πουτζείνα που (όσοι τα έχουν νομίζουν ότι) λαλούν "τα αρτshίθκια μου εν 18 κιλά το έναν". Εφόρεν που τζείνο το αρχαίο το σακκούιν που εφορούσαμεν μιτσιοί. Μαύρον πόξω τζιαι πουμέσα ή πράσινο ή πορτοκκαλλίν ή μπλε -για να δείγνουμεν με ήντα ομάδαν είμαστεν ιμίsh. Εκράτεν τζιαι μια τσέντα με laptop στον ώμο.

Optical Illusion : Σιαμαία Σακάκια!

 

Μια πραγματική φωτογραφία, χωρίς καμιά επεξεργασία, προσφέρει μια αρκετά όμορφη οφθαλμαπάτη. Δείτε παρακάτω τι εννοώ!

Ένας μάγκας.. του κώλου


Μπαίνει στο κατάστημα κατά τις 10 το πρωί. Βιαστικός, αγκομαχώντας. Χοντρός, μαυριδερός (Κύπριος όμως) και με ένα από τα πλέον γελοία και τετριμμένα μούσια των "ανθρώπων" του υποκόσμου. Από αυτά που λένε "τα αρχίδια μου ζυγίζουν 18 κιλά το καθένα". Με σακκάκι αρχαίο - οι Κύπριοι σίγουρα θα τα θυμούνται, εκείνα που έξω ήταν μαύρα και μέσα πράσινα, πορτοκαλί ή μπλε και μικροί τα συνδυάζαμε με τις ομάδες που υποστηρίζαμε. Στον ώμο του κρεμασμένη μια τσάντα-θήκη laptop.

Average female face by race


Συνδυασμός πολλών φωτογραφιών με αποτέλεσμα ένα δείγμα για το πρόσωπο της μέσης γυναίκας από διάφορες φυλές/χώρες του κόσμου. Αρκετά ενδιαφέρον!

Πατήστε στην εικόνα που ακολουθεί για πλήρες μέγεθος.

Do nothing for two minutes!


Πατήστε εδώ και μην κάνετε τίποτε για 2 λεπτά! Απολαύστε τον ήχο των κυμάτων και την όμορφη εικόνα!

Εφτήνισεν η πεζίνα!!

Ένα σεντ..

Nokia and Microsoft join forces - I am sad


Δεν είναι ότι δεν το περίμενα. Σίγουρα, όμως, όταν συμβαίνει κάτι στην πραγματικότητα έχει άλλο αντίκτυπο πάνω σου, όσο σίγουρος κι αν ήσουν ότι θα συνέβαινε. Η Nokia, λοιπόν, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Microsoft, στα πλαίσια των ριζικών αλλαγών που αποφασίστηκαν για να γλιτώσει η εταιρεία από την καιόμενη πλατφόρμα..

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia με διαβάζει - Τολμηρές δηλώσεις


Φαίνεται πως ο Stephen Elop, ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, είναι τακτικός αναγνώστης του blog μου και αφού διάβασε ψες την ανάρτηση μου, προχώρησε σε σπουδαίες δηλώσεις.

Ψες έγραψα για την απογοήτευση μου από τη Nokia και το πόσο πίσω έχει μείνει σε σχέση με τους ανταγωνιστές. Και σήμερα το πρωί, ο Stephen Elop έστειλε ένα memo στο οποίο αναγνωρίζει ακριβώς αυτά που έλεγα εγώ μερικές ώρες νωρίτερα. Κι επειδή, όπως είπα ψες, η Nokia είναι ειλικρινής, ο Elop λέει πράματα που μπορεί να πληγώσουν κάποια Nokia fanboys (θα ήμουν κι εγώ μέσα σ'αυτούς, αν δεν προλάβαινα να πληγωθώ νωρίτερα, ώστε τώρα να είμαι απόλυτα προετοιμασμένος), αλλά σίγουρα δείχνουν τη θέληση της εταιρείας για ανάκαμψη στο προσεχές μέλλον.

My new love

Λόγοι για να γυρίσει την πλάτη κάποιος σε μια αγάπη υπάρχουν πολλοί. Ίσως να τη βαρέθηκε, ίσως να βρήκε κάποια άλλη, καλύτερη, ίσως να νιώθει ότι δεν τον γεμίζει και δεν τον ικανοποιεί πια, ίσως να θέλει να δοκιμάσει απλά κάτι διαφορετικό. Ίσως πάλι να τον έχει απογοητεύσει και κατά συνέπεια να μη μπορεί να συνεχίσει μαζί της. Στην περίπτωση μου ήταν κυρίως το τελευταίο, αλλά και ένας συνδυασμός των προηγούμενων.

Τι σημαίνουν τα ονόματα των χωρών!

Βρήκα μια αρκετά ενδιαφέρουσα εικόνα, η οποία λέει ότι δείχνει τη σημασία του ονόματος της κάθε χώρας. Από όσες ήξερα και έλεγξα, φαίνεται να έχει γίνει σωστή δουλειά, οπότε τη μοιράζομαι μαζί σας για να πλουτίσουμε τις γνώσεις μας.

Πατήστε στην εικόνα για πλήρες μέγεθος

Αποσοκολάτωσις


Σήμερα η πρώτη μέρα των δύο εβδομάδων χωρίς σοκολάτα που έβαλα στόχο. Ελπίζω σε κάτι γλυκό απόψε για καλή αρχή, αλλά δύσκολο. Παίζω με τα νεύρα μου.


Για να δούμε..

Ομιλείτε Ελληνικά;


Καλό μήνα!

Σας έχω μερικές λέξεις οι οποίες θα έπρεπε να έχουν τη δική τους θέση στα λεξικά της ελληνικής γλώσσας. Ίσως στις επόμενες εκδόσεις, να προστεθούν πολλές από αυτές. Απολαύστε!