However far away, I will always love you.. However long I stay, I will always love you.. Whatever words I say, I will always love you..
The Cure - Lovesong

Χωρίς Λόγια

Το σημείωμα που άφησε ο 77χρονος, ο οποίος αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο κεφάλι χτες, Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012, έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, στην πλατεία Συντάγματος

8 Comment(s):

 • Rania

  ο άνθρωπος έφτασε στην απελπισία αλλά η αυτοκτονία δεν είναι λύση..

 • Georgia

  Έχω διάφορες σκέψεις για αυτό το σημείωμα και για τον τρόπο που επέλεξε να αυτοκτονήσει. Δεν λέω συναισθήματα, επειδή δεν με έκανε να νιώσω λύπη ή κάτι αυτή η πράξη.

  Νιώθω αγανάκτιση και ντροπή. Όχι για τους πολιτικούς αλλά για τον καθένα μας ξεχωριστά. Το λέει ξεκάθαρα. Αν ένας έπιανε το καλάσνικωφ, ο δεύτερος θα ήταν αυτός.

  Νιώθω ντροπή και αγανάκτιση, επειδή τα ίδια έχουμε κι εδώ. Το καλάσνικωφ δεν είναι η λύση (ελπίζω να συμφωνούμε) αλλά ένας άνθρωπος αποφάσισε να αυτοκτονήσει για να αφυπνήσει τους συμπολίτες του.

  Είναι σαν να είμαστε όλοι επιβάτες ενός τρένου που κατευθύνεται με ιλλιγιώδη ταχύτητα σε ένα τοίχο, κι εμείς δεν κάνουμε τίποτε, επειδή είμαστε απλοί επιβάτες και όχι ο οδηγός! Αυτός επέλεξε να πετακτεί έξω από το τρένο, ξέροντας ότι θα χάσει τη ζωή του - αφήνοντας πίσω ένα σημείωμα για τους υπόλοιπους.. μήπως και ξυπνήσουν.

  Δεν ήταν αυτοκτονία απελπισίας, ήταν επίθεση αυτοκτονίας στην αδράνεια και στην αμηχανία των υπολοίπων.

  Μου θύμησε αυτό τον άνθρωπο: www.youtube.com/watch?v=HLVWR3ihdUU

 • TwistedTool

  Γεωργία, συμφωνώ..

 • ΦΟΥΛΗ

  καλύτερα από τη Γεωργία δεν θα μπορουσα να τα πω..

 • Grouta

  Συμφωνω με Γεωργια.
  Τα κινητρα του ηταν ανωτερα απο την απλη παραιτηση απο τα χρεη και τα βασανα.

  Αυτο δεν σημαινει οτι το παραδειγμα του ηταν σωστο. Κι αυτο θα φανει οταν αυξηθουν οι αυτοκτονιες.

 • ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ.SUNSET

  καλημέρα συμφωνώ με τη Ράνια

 • ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ.SUNSET

  χαιρομαι την ευαισθησια σου να το αναρτησεις..μπραβο σου...

 • malapetsasc

  Αυτη είναι η Ελληνική αντίληψη και στάση των Ελλήνων.
  Το δικαίωμα του ΕΥ ΖΕΙΝ που δεν μπορει να μας το αφαιρέσει κανένας και αυτο επραξε ο άνθρωπος αυτός.
  Ο αξιοπρεπής θάνατος ειναι προτιμότερος από μια παρασιτική και αναξιοπρεπή ζώη.
  Αυτό είναι το Ελληνικό φιλότιμο ένοια άγνωστη για τους περισσότερους ευρωπαίους και πολούς πολιτικούς της χώρας αυτής.
  Αυτή την στιγμή η πολιτική υγεσία της χώρας εφαρμόζει μέτρα τα οποία επισύρουν την κατηγορία της εσχατης προδοσίας βάση του Ελληνικού συντάγματος που δυστιχώς έχει γίνει,μπακαλόχαρτο από τους πολιτικούς που το χρησιμοποιούν κατά βούληση όπως τους βολεύει γιατι διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας υποθηκεύουν και υπονομευουν το μέλλον και την εθνική μας κυριαρχία και ξεπουλάνε το πλούτο της χώρας μας ενάντια στην θέληση των Ελλήνων.
  Οι όροι που μας υποβάλουν ειναι σε πολλα σημεία παράνομοι ακόμα και ενάντια πολές φορές στις ευρωπαικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.
  Οχι οτι η χώρα δεν χρειάζεται αλαγες αλλά αυτές δεν πρέπει να γίνονται με τρόπους αυταρχικούς και ολιγαρχικούς που επιβάλονται με την βία αλλά με τροπους δημοκρατικούς και αποδεκτους απο την πλειονοτητα του λαου.
  Ολοι ξέρουμε ότι γίνονται αυτοκτονίες στη χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης και της κατάστασης που μας έχει επιβληθει εκείνος όμως επέλεξε απλά να καταδείξει τους υπεύθυνους για αυτή του την επιλογή και εύγε του.

Post a Comment

Περιμένω σχόλια, απόψεις, παρατηρήσεις, σκέψεις, ιδέες, συμβουλές και οτιδήποτε άλλο έχετε να πείτε σχετικό με το θέμα.
Spam και βρισιές δε γίνονται δεκτά.
Για επικοινωνία μαζί μου εκτός του θέματος του post, αποταθείτε εδώ.