However far away, I will always love you.. However long I stay, I will always love you.. Whatever words I say, I will always love you..
The Cure - Lovesong

Drew Carey's Improv-A-Ganza

[disclaimer: το post που ακολουθεί είναι άκρως κακογραμμένο. Αν θέλετε αγνοήστε το κείμενο, αλλά οπωσδήποτε δείτε τα videα, κυρίως εκείνο στο τέλος]


Παίρνουμε ως δεδομένο το γεγονός ότι το χιούμορ απαιτεί εξυπνάδα και ευστροφία και προσπαθούμε να εντοπίσουμε την απάντηση στην ερώτηση "ποιό είδος κωμωδίας συνδυάζει στο μέγιστο βαθμό χιούμορ και εξυπνάδα;". Η απάντηση μάλλον είναι ο αυτοσχεδιασμός. Δεν είχα ασχοληθεί με το θέμα μέχρι πρόσφατα, όταν είδα κάποια επεισόδια του αμερικάνικου Whose Line Is It Anyway? και ανακάλυψα, κατ' επέκταση τις μορφάρες Colin Mochrie και Ryan Stiles. Μετά από ελάχιστο ψάξιμο, βρήκα και τις πιο πρόσφατες εκδοχές της συγκεκριμένης παρέας στο Drew Carey's Improv-A-Ganza.

Εν συντομία, η ιστορία ξεκίνησε με τον κωμικό Drew Carey και κάποιους από την παρέα να συνεργάζονται για το The Drew Carey Show. O Carey στη συνέχεια βρέθηκε να παρουσιάζει και τη μεταφορά του αγγλικού Whose Line Is It Anyway στην αμερικανική τηλεόραση. Οι Colin Mochrie, Ryan Stiles και Wayne Brady, πρωταγωνιστές ήδη του show στην Αγγλία, μετακομίζουν στην αμερικανική εκδοχή και συνοδεύονται σε κάθε επεισόδιο από διαφορετικούς guest stars. Λαμβάνουν μέρος σε διάφορα παιχνίδια αυτοσχεδιασμού, χαρίζουν άπειρο γέλιο και κερδίζουν πόντους που δεν έχουν καμιά σημασία ("αν μας βλέπετε στο σπίτι και κρατάτε το σκορ, ιατρική βοήθεια είναι καθ' οδόν", λέει ο Carey).

Whose Line Is It Anyway με καλεσμένο το Stephen Colbert


Whose Line Is It Anyway με καλεσμένο το Robin Williams

Ο Carey ξανασυνεργάστηκε με την πλειοψηφία αυτής της ομάδας και για το Drew Carey's Green Screen Show, στο οποίο μετέφεραν πολλές ιδέες από το Whose Line Is It Anyway?, τις οποίες ξαναμετέφεραν αργότερα και στο Drew Carey's Improv-A-Ganza.

Το Improv-A-Ganza λαμβάνει χώραν στο καζίνο ενός ξενοδοχείου στο Las Vegas. Συμμετέχουν οι Drew Carey, Ryan Stiles, Colin Mochrie, Jeff Davis, Chip Esten, Jonathan Mangum, Greg Proops, Kathy Kinney και Brad Sherwood ως οι πιο βασικοί συντελεστές, ενώ σε πολλά από τα παιχνίδια παίρνουν μέρος και άνθρωποι από το ακροατήριο.

Περιλαμβάνει παιχνίδια όπως:
Sound Effects: Δύο άτομα από το ακροατήριο είναι υπεύθυνα για να παράγουν όλους τους ήχους στη σκηνή που διαδραματίζεται ανάμεσα σε δύο ηθοποιούς.
Compilation Album: Δύο ή τρεις ηθοποιοί αναλαμβάνουν να τραγουδήσουν τα κομμάτια που προτείνουν οι υπόλοιποι ηθοποιοί, βασισμένα στο θέμα που προτείνει το κοινό.
Sentences: Στο κοινό μοιράζονται χαρτάκια, στα οποία γράφει ο καθένας μια φράση. Αυτά τα χαρτάκια μοιράζονται στις τσέπες δύο ηθοποιών, οι οποίοι ξεκινούν μια σκηνή, στην πορεία της οποίας ρίχνουν τις ατάκες που έχουν στις τσέπες τους.
New Choice: Δύο ηθοποιοί ξεκινούν μια σκηνή, όπως προτείνει το ακροατήριο. Ένας τρίτος ηθοποιός τους διακόπτει ανά πάσα στιγμή φωνάζοντας 'New Choice' και η προηγούμενη ατάκα πρέπει να αλλάξει, αλλάζοντας έτσι και τη ροή της ιστορίας.
Song For A Lady: Μια κυρία από το κοινό ανεβαίνει στη σκηνή και δύο ή τρεις από τους ηθοποιούς, της τραγουδούν κάτι βασισμένο στα όσα τους πει από τη ζωή της.
Forward/Reverse: Δύο ηθοποιοί παίζουν μια σκηνή και ένας τρίτος αναλαμβάνει ρόλο τηλεχειριστηρίου. Μπορεί να τους βάλει να παίξουν αντίστροφα, μετά ξανά κανονικά, να τους σταματήσει, να τους βάλει να παίξουν γρήγορα κ.λπ.
Two-Headed Expert: Δύο ηθοποιοί παριστάνουν ένα δικέφαλο άνθρωπο, του οποίου τα δύο κεφάλια λένε μια λέξη εναλλάξ. Δύο άλλοι ηθοποιοί παριστάνουν έναν άλλο δικέφαλο άνθρωπο, του οποίου τα δύο κεφάλια λένε την ίδια λέξη ταυτόχρονα. Ο ένας είναι ειδικός και ο άλλος ζητά συμβουλές σε θέματα που αποφασίζει το κοινό.
Freeze Tag: Δύο ηθοποιοί ξεκινούν μια σκηνή παίρνοντας πόζες που προτείνει το κοινό. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί τους παρακολουθούν. Όποιος θέλει φωνάζει 'Freeze', εκείνοι που παίζουν σταματούν κι εκείνος που φώναξε χτυπά τον ένα στον ώμο και παίρνει τη θέση και τη στάση του για να ξεκινήσει μια ολοκαίνουργια σκηνή με διαφορετικό θέμα.

Το κάθε επεισόδιο διαρκεί γύρω στα είκοσι λεπτά, αλλά είναι άκρως απολαυστικό. Ο αυτοσχεδιασμός είναι μια πολύ όμορφη και απαιτητική μορφή κωμωδίας και, παρά τα πολλά χρόνια που έχουν εμπειρία οι περισσότεροι από τους συγκεκριμένους ηθοποιούς στο θέμα, είναι σχεδόν μαγικό να βλέπεις το πόσο γρήγορα και έξυπνα μπορεί να σκεφτεί κάποιος.

Το βασικό είναι ότι βλέπω τα επεισόδια στο youtube τις τελευταίες μέρες και ο πονόλαιμος από το γέλιο δε με ενοχλεί καθόλου!

12 Comment(s):

 • Πρασινάδα


  To Who's line is it anyway εδειχνε το οταν επρωτοηρτα Αμερικη...Ειδα το 2-3 φορες τζαι ηθελα να πατσαρκασω τον Ντριου...Τοτε είχεν μια σειρα που επαιζε τζαι ηταν πολλα σπαστικος ο ρολος του....

  Πρεπει να το δεχτουμε οτι εμεις οι 2 εν θα εχουμε ποτέ κατι κοινο!

 • TwistedTool

  Πρας μου, έκρινες τον άνθρωπο που την άλλη σειρά την άσχετη δηλαδή; Το video στο τέλος είδες το; Επρόσεξες ότι εν οι υπόλοιποι που κάμνουν τα πιο πολλά πλέον;

  Περί του κοινού εν υπάρχει πρόβλημα, αφού τα βρίσκουμε έτσι κι αλλιώς. Νομίζω :)

 • TwistedTool

  Υπόψη ότι ούτε εγώ τον πολλοσυμπαθώ, αλλά ο λόγος είναι ότι εν πολλά κατώτερος που τους υπόλοιπους. Το ίδιο τζιαι η Kathy Kinney, την οποία θεωρώ ατάλαντη τζιαι κακάshημη.

 • Πρασινάδα

  Εμ ειδα τον τζαι σε τουτο 1-2 επεισοδια...just not my type of thing...Εκαμα κομμεντ χωρις να δω τα βιντεο...σορρυ...

  Η αληθκεια να λέγεται εν τζαι χρειαζουμαστεν κοινα!Στο κατω κατω μαειρευκω τζαι τρώεις! :Ρ

 • TwistedTool

  Πλέον οι υπόλοιποι εν τόσο καταπληκτικοί που αντέχω να θωρώ τζιαι τον Drew τζιαι την Kathy για χάρη τους!

  Exactly what I'm sayin' :D

 • Rania

  εν χάνει το whose line is it anyways? ..έκαμα το σε πάρτυ γενεθλίων! εφέραμε probs και εσηκώνουνταν 2-2 πάνω και εβαθμολογούνταν!

 • Grouta

  χαχχαχαχαχ
  ΑΠΑΙΚΤΟΙ! Ειδα τζι εναν επεισοδιον εξτρα!
  Ειχα το καλυττερο ξεκινημα μερας σημερα!
  Ευχαριστω!

  Μα πως τα σκεφτουνται τοσον αμεσα? Εν απιστευτο!

 • TwistedTool

  Groutού μου σήμερα επήα δουλειά πρώτη μέρα μετά που δέκα μέρες άδειας. Εσηκώστηκα 1 ώρα πιο γλήορα τζιαι επήρα τζιαι γω τη δόση μου. Εν αναζωογονητικό! Έννεν απίστευτοι; Πανέξυπνοι τζιαι κατάπελλοι :)

 • Pellameni

  I love whose line alla o Drew carey en enas prixtis

 • Pellameni

  I love whose line alla o Drew carey en enas prixtis

 • TwistedTool

  Pell, συμφωνώ απολύτως! Όπως είπα, αντέχω τον για χάρη των υπολοίπων! :) Το Improv-A-Ganza εν σου άρεσε;

 • Pellameni

  En to eida, oi. Eida kamboso whose line jai to colin mochrie and brad sherwood two man show jai lio green screen show alla itan tsiofta jeino

Post a Comment

Περιμένω σχόλια, απόψεις, παρατηρήσεις, σκέψεις, ιδέες, συμβουλές και οτιδήποτε άλλο έχετε να πείτε σχετικό με το θέμα.
Spam και βρισιές δε γίνονται δεκτά.
Για επικοινωνία μαζί μου εκτός του θέματος του post, αποταθείτε εδώ.