However far away, I will always love you.. However long I stay, I will always love you.. Whatever words I say, I will always love you..
The Cure - Lovesong

Ρατσιστής (;)


Βιετναμέζες. Κινέζες, Φιλιππινέζες, Σρι-Λανκέζες.
Έρχονται για δουλειά στην Κύπρο. Μαθαίνουν Ελληνικά, μαθαίνουν να καταλαβαίνουν και την Κυπριακή και είναι χαμογελαστές και ευχάριστοι άνθρωποι.

Ρωσσίδες, Βουλγάρες, Ουκρανές, Πολωνές.
Έρχονται στην Κύπρο για δουλειά ή επειδή παντρεύτηκαν Κύπριο. Μιλούν μόνο Αγγλικά (κι αυτά καταχάλικα), απαιτούν από σένα να τους μιλάς στα Αγγλικά και είναι ξινές, μουτρωμένες και ιδιότροπες.

Πειράζει που συμπαθώ περισσότερο τις πρώτες;


α. Τα παρόντα δεδομένα είναι βασισμένα σε προσωπικές εμπειρίες του γράφοντος και αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών.
β. Όποιος πιάνει το νόημα της εικόνας στην αρχή, high-five.

7 Comment(s):

 • Beatrix Kiddo

  OI
  και εγώ έτσι νιώθω. εκείνες είναι οι ρατσίστριες και όχι το ανάποδο

 • Amadruada Karua

  Και εγώ ακριβώς το ίδιο, επίσης οι Ρωσίδες τουλάχιστον τζείνες που εγνώρισα εγώ, πάσχουν από το σύνδρομο της βασίλισσας και θεωρούν ότι οφείλεις να τις υπηρετείς.Πολλά άσχημη η συμπεριφορά τους. Σε μια δουλεία που ήμουν είχα επαφή με διάφορες ράτσες. Έμπαινε μέσα ο κινέζος/α και εξυπηρέτας τον /την και έρχετουν πίσω με δωράκι γιατί ένιωθε ότι έπρεπε να σου πει ευχαριστώ (κάτι δράκους για καλή τύχη, κάτι βεντάλιες κλπ), 'ερχετουν η ρωσίδα μπορεί να μεν εγίνετουν η δουλεία της άμεσα γιατί πολλές φορές απλά εχρειάζουνταν πράματα τζιαι έκαμνε σου όπως του σhύλλου. Μετά άμαν ετέλιωνες έφευγε χωρίς να πει ένα τυπικό ευχαριστώ. Ξέρω ήταν η δουλεία σου και έπρεπε να την κάμεις αλλά η είχαν πολλή attitude, εξυπηρέτα με αλλιώς θα σου πάρω το κεφάλι.

 • Anonymous

  Όντως τζαι εγώ επαρατήρησα οτι ειδικά οι Ρώσσοι που έρκουνται Κύπρο εν πολλά αππωμένοι τζαι φέρονται χωρίς σεβασμό τζαι πολλά άξεστα! Αλλά νομίζω εν επείδη μόνο οι πλούσιοι ρώσσοι έρκουνται δαμέ, γι'αυτό!

 • Lucrezia Borgia

  Nop, not true. I work with Russians. They're not all the same. I have Ukrainian friends too.
  For me it's, same shit, different etnicity.
  Παντού έχει και καλά και κακά.
  Εν εμείς που το ανεχόμαστε τούτο.
  Γιατί δηλαδή εν τους αναγκάζουμε να μαθαίνουν και εκείνους Ελληνικά;;;;

 • Aceras Anthropophorum

  Εγώ ότι ράτσα τζιαι να ναι, μιλώ τους ελληνικά τζιαι πααίννουν τζιαι φωνάζουν του μάστρου τους να μεταφράσει άμαν έν ιξέρουν. Διότι εν τζιαι υπευθυνότητα του μάστρου τί γλώσσαν μιλά ο υπάλληλος.

 • ΦΟΥΛΗ

  καλημερα καλο μηνα, απαιτώ να μου μιλάς Συριανά :-)
  φιλουθκια

 • TwistedTool

  Beatrix, συμφωνούμεν!

  Αμαδρυάδα μου, ακριβώς με Ρωσσίδες τζιαι ακριβώς ίδια συμπεριφορά έτυχε μου τζιαι μένα πάνω που 2 φορές!

  Ανώνυμε, θέλεις να πεις έshει τζιαι φτωχούς Ρώσσους;!

  Lu μου, αν επρόσεξες λαλώ ότι μιλώ για την πλειοψηφία των δικών μου πολλών εμπειριών. Εννοείται ότι έshει που ούλλες τες εθνότητες τζιαι καλά τζιαι σκάρτα πλάσματα! Εν είχα στην υπηρεσία μου κανέναν, οπότε εν ξέρω γιατί εν τους "αναγκάζουν" να μάθουν Ελληνικά..

  Aceras, πολλά καλά κάμνεις τζιαι συμφωνώ ότι στες δουλειές εν η ανοχή του μάστρου που τους επιτρέπει να απαιτούν αγγλικά που τον πελάτη! Αλλά εγώ μιλώ τζιαι για εκτός του εγασιακού τους περιβάλλοντος.

  Φουλάρα μου, εσύ ό,τι θες! Καλό μήνα, αγαπημένη :)

Post a Comment

Περιμένω σχόλια, απόψεις, παρατηρήσεις, σκέψεις, ιδέες, συμβουλές και οτιδήποτε άλλο έχετε να πείτε σχετικό με το θέμα.
Spam και βρισιές δε γίνονται δεκτά.
Για επικοινωνία μαζί μου εκτός του θέματος του post, αποταθείτε εδώ.